Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIF

Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka izvelo 'Devetu ovčicu'

Deveta ovčica PIF
Foto: PIF
19.09.2014.
u 19:53

Zbog velikog interesa publike organizirana je dodatnu izvedbu slavnog i beskrajno duhovitog "Petruške" koja je ponovno igrala na Sceni Travno

Lutkarska scena "Ivana Brlić Mažuranić" otvorila je petak na PIF-u predstavom "Djevojčicom sa šibicama" u 11 sati u DK Dubrava. Priča Hansa Christiana Andersena o siromašnoj djevojčici koja za život pokušava zaraditi prodajući šibice naširoko je poznata, a na sceni je jutros djelovala čarolija kraljice lutke - marionete.

 

 

Zbog velikog interesa publike organizirana je dodatnu izvedbu slavnog i beskrajno duhovitog "Petruške" koja je ponovno igrala na Sceni Travno. "Deveta ovčica" Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka izvedena je u 17 sati u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Riječ je o suvremenoj slikovnici i brojalici koja pomaže najmlađim čitateljima i gledateljima da pobjede strah od škole, strah od odrastanja i svega što je povezano s promjenama. Junak priče kreće u školu i od silnog uzbuđenja ne može utonuti u san.

Na Cvjetnom trgu predstavili su se mladi lutkari predstavom "Potraga za dijamantnom suzom" , a nakon njih je nastupio Petruška. Brojna publika Scene Travno uživala je u buntovnim i iznošenim cipelama, beskrajno duhovitoj potrazi za suzom te poetičnim i azijski obojanim Tristanu, Izoldi i trima točkicama.

>> Pomaknuti Tristan i Izolda i pobunjene cipele

>> Stephen Mottram otvorio PIF-a u velikom stilu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije