Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOK FEST

Darovi za 40 godina glume Bogdanu Dikliću

bogdan diklić bok fest
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/13
06.05.2015.
u 13:27

Među darovima je i bakina kuharica, a Bokdanu je ipak bila najdraža karikatura Branka Medaka

Četvrta večer Bjelovarskih odjeka kazališta, koji u svojem 13. izdanju do 13. svibnja nude 12 predstava, bila je posvećena i glumačkoj legendi Bogdanu Dikliću koji je kao najposebniji i najvjerniji gost BOK festa, te za nesebičnu podršku glumcima koju im godinama pruža, nagrađen i posebnim priznanjem, te je  ujedno obasipan darovima, među ostalim bakinom kuharicom, dok mu je ipak najomiljenija bila karikatura poznatog bjelovarskog karikaturiste Branka Medaka.   

Neponovljivih 40 godina 

Međutim, Bogdanovo darivanje nije bilo slučajno, jer kako je istaknuo gradonačenik Antun Korušec, povod je ovog puta doista bio pseban, jer Bjelovarčani su slavili 40 godina umjetničkog djelovanja svog sugrađanina sa beogradskom adresom.

- Bogdan nas je kao poseban gost, ustvari istinski domaćin BOK festa, uvelike zadužio, posebice mnoge mlade bjelovarske glumačke naraštaje kojima je prenosio svoja neprocjenjiva iskustva, bilo sa kazališnih dasaka ili onih ispred filmske kamere. Svi mu od srca čestitamo na neponovljivih 40 godina glume u kojima je nanizao preko 80 uloga, bilo kazališnih, filmskih ili onih u serijama – nabrajao je Antun Korušec, a kojega je Bogdan nakratko ispravio doviknuvši iz publike da je ipak riječ o malo većoj brojci, odnosno preko 200 rola.

Kako bi jedna večer bila prekratka da se pobroje svi Bogdanovi neizbrisivi tragovi koje je utisnuo u filmskoj i kazališnoj umjetnosti, domaćini su se zadržali samo na BOK festu, a koji je prije pet godina podario svjetskom promocijom svoje knjige "O glumi bez glume", a koja, kako sam autor ističe, sadrži duboko proživljeno iskustvo glumca koji već 35 godina glumu živi, osjeća i promišlja kao istinski umjetnički poziv.     

Bokdan zaustavio suze 

Dirnut gestom organizatora Bogdan je uz zahvalu prije svega istaknuo i potencirao zadovoljstvo viđenim u Bjelovaru, pri čemu je mislio na stasavanje sajnjih darovitih mladih glumačkih imena, među kojima su nedavno na veliku scenu isplivali Ivan Ožegović, te Erna Rudnički, prva bjelovarska profesionalna glumica. A potom se osvrnuo i na ostale dojmove vezane uz svoj Bjelovar, koji uvijek i iznova ističe u svakoj mogućoj prigodi, te sam BOK fest.

- Naravno da će mi promocija knjige u Bjelovaru prije pet godina ostati neizbrisiva dok sam živ, jer nitko me nikada u životu na sceni nije tako izvrijeđao kao tada Goran Navojec. Na čemu sam mu i danas neizmjerno zahvalan – u svom prepoznatljivom šaljivom stilu je iskomentirao Diklić, a koji s ponosom voli da ga se za vrijeme BOK festa oslovljava sa Bokdan.

- Svašta bi još mogao reći, ali bojim se da ću zaplakati uslijed preplavljivanja emocija, pa će najbolje biti da se povučem – dodao je Bokdan ispričavši se svima što ove godine, zbog snimanja filma u Crnoj Gori, neće moći ostati do kraja BOK festa. No, za kraj nam je otkrio ekskluzivu da će se vrlo brzo vratiti u Bjelovar, jer tajnovito poručuje da ovog ljeta priprema jedan zanimljiv glumački projekt kojega će realizirati u okolici Bjelovara, a o kojemu će vrlo brzo progovoriti, čim razradi i posljednje detalje. 

>> BOK fest unatoč štednji sadržajan i s brojnim poslasticama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije