Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetne noći Teatra Exit

Dame su izabrale glumce sarajevskog Altteatra

Scena iz predstave
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
23.07.2016.
u 15:48

Najbolji glumac među petoricom striperskih junaka – Emir Fejzić – suvereno gradi svoj lik. Ostalima je trebala pomoć koju nisu dobili

OK, dečki jesu mladi i zgodni, ali dio dama u publici doista ne zna razliku između muškog striptiza i predstave o njemu, što je poprilično neugodno ako ti baš takva “ljubiteljica” kazališta urla u uho.

Predstava “Dame biraju” sarajevskog Altteatra dvije je večeri za redom napunila atrij Muzeja za umjetnost i obrt, u kojem su dečki gostovali u sklopu Ljetnih noći Teatra Exit.

Predstava “Dame biraju” nastala je po poznatom filmskom hitu “The Full Monty”, kod nas prevedenom kao “Skidajte se do kraja”, i očito izaziva žensku euforiju jer je prati dobra promocija usmenom predajom koja ju je prometnula u kazališnu hit-komediju cijele regije, i to takvu da je za utjehu ženama koje se sada nisu domogle ulaznica novo gostovanje već najavljeno.

“Dame biraju” jest zabavna predstava u kojoj glumci daju sve od sebe (iako se, buduće gledateljice to trebaju znati, svjetlo gasi u ključnom trenutku), ali u kazališnom smislu ima tu podosta rupa.

Osnovni je problem dramatizacija komada, a kako u programskoj knjižici predstave nema podatka tko ju je napravio, jasno je da je i taj posao redatelj Admir Glamočak preuzeo na sebe. Pogriješio je u tome što o likovima koji su pred nama ne znamo ništa, osim da su mladi, nemaju posla, a jedan od njih je oženjen. Unatoč tome, najbolji glumac među petoricom striperskih junaka – Emir Fejzić – suvereno gradi svoj lik. Ostalima je trebala pomoć koju nisu dobili. Tako se Adnan Goro (upitno je redateljsko rješenje po kojem on kao najavljivač solo nastupa stripera mora biti preodjeven u ženu), Enes Salković, Mirza Dervišić i Davor Sabo izvlače na glumački talent (imaju ga, nasreću), a pomaže im i bosanski humor, koji uvijek ima dobru prođu. Sve to gledateljicama ne umanjuje užitak u ovom teatarskom događaju, ali uz malo brušenja ovo bi mogla biti super predstava, a ne samo super zabava.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije