Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
praizvedba drame "U... bolje sutra"

Čista petica za redateljski debi Mije Jurišića i glumce

Split 08/04/15-Drama U bolje sutra  na sceni 55 HNK Split.
13.04.2015.
u 14:57

Uz ovakvu ekipu nema više straha za splitski teatar!

Napokon "teatar u teatru"! U toj rečenici sažeto je gotovo sve oduševljenje i ovacije koje su doživjeli protagonisti praizvedbe crnohumorne drame "U...bolje sutra" splitskog autora Branka Ružića koja je u režiji glumca Mije Jurišića izvedena na Sceni 55 HNK Split.

Petero mladih glumaca - Goran Marković, Vanda Boban Jurišić, Marko Petrić, Stipe Radoja i Monika Vuco - fantastično su odigrali i do kraja iznijeli likove pet genijalaca koje je sustav na neki način preveslao, obračunao se s njima i strpao ih u "ludnicu". Na vrlo duhovit način progovaraju o korupciji, mitu, nepotizmu, rodijačkim odnosima, gušenju slobode pojedinca... Posebno dojmljiv pečat i dinamiku predstavi daju songovi izrazito "sočnog" sadržaja koje su uglazbili Ana Šabašov i Goran Cetinić Koća.

Glumci sviraju tijekom cijele predstave, a likove su radeći na projektu sami kreirali i nadopunjavali. Cijela drama odiše ogromnom energijom i radošću igranja, a psovke su u ovom slučaju dobrodošle i prirodne, a ne jeftine. Sve pohvale i scenografiji Vesne Režić, kao i svjetlu i zvuku Miroslava Mamića i Željka Mravka. Uz ovakvu ekipu nema više straha za splitski teatar!

>> 'Svake četiri godine novi debeli trbusi žele povlastice'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije