Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan žena

'Četiri priče: žene' nova premijera u kazalištu Joza Ivakić

zdenko rečić
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
04.03.2015.
u 14:34

U predstavi će se publika nalaziti na sceni zajedno sa glumicama. Bit će ispričane priče četiri žene koje se nalaze svaka na nekoj od svojih životnih prekretnica

U nedjelju, na Dan žena, na sceni vinkovačkog kazališta Joza Ivakić biti će premijerno izvedena drama pod nazivom „Četiri priče: žene“. Drama je nastala po zbirci kratkih priča Mučenice, autora Želimira Perišića, a autor je Robert Raponja. U predstavi će se publika nalaziti na sceni zajedno sa glumicama. Bit će ispričane priče četiri žene koje se nalaze svaka na nekoj od svojih životnih prekretnica. Glumica Petra Cicvarić rekla je kako su priče Želimira Perišića slojevite i odraz brojnih sati razgovora sa ženama smještenim u zadarsku Sigurnu kuću.

- Jednostavno nismo mogli odoljeti toj tematici jer smo i same žene. Ovo su četiri priče s kojima se može poistovjetiti svaka žena, ali i prilika za svakog muškarca da proživi i razumije, rekla je Cicvarić. Zadovoljan još jednom premijerom u vinkovačkom kazalištu je i njegov ravnatelj Zdenko Rečić (na fotografiji). 

– Ovo je osma premijera kazališta Joza Ivakić u kazališnoj sezoni 2014/2015. Toliki broj predstava ni izbliza nismo planirali ali su se u međuvremenu dogodile. Jednostavno su nam dolazili projekti koje nismo mogli odbiti. Uvjeren sam kako će publika i ovu predstavu znati prepoznati kao odličnu predstavu koja za cilj ima senzibilizirati društvo kada je riječ o odnosu prema ženama i problemima s kojima se žene susreću pokušavajući se izboriti za svoj ravnopravni udjel u društvu, rekao je Rečić. 

U predstavi glume Petra Kraljev, Katica Šubarić, Petra Cicvarić i Sara Moser, a nastala je kao zajednički projekt kazališta Joza Ivakić, Umjetničke akademije u Osijeku i osječkog Teatra 054. 

>> 'Eva nije Adam' u kazalištu Joza Ivakić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije