Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK zagreb

Baletna premijera 'Kraljevi bogova' koreografa Pascala Touzeaua

kraljevi bogova balet HNK
Foto: Mara Bratoš/HNK
1/3
24.04.2015.
u 13:10

Glazbu za balet Kraljevi bogova skladali su mladi hrvatski skladatelji: Tomislav Oliver za prvi dio Kompleksna poezija i Ivana Kiš za drugi dio Mehanizam sebičnog gena

Praizvedba baletne predstave Kraljevi bogova u koprodukciji HNK u Zagrebu i Muzičkog biennalea Zagreb održat će se u subotu, 25. travnja u 19,30 sati. Koreograf je Pascal Touzeau, uvaženi europski baletni umjetnik originalnog koreografskog rukopisa, koji je i autor scenografije, kostimografije i oblikovanja svjetla. Glazbu za balet Kraljevi bogova skladali su mladi hrvatski skladatelji: Tomislav Oliver za prvi dio Kompleksna poezija i Ivana Kiš za drugi dio Mehanizam sebičnog gena.

U predstavi nastupaju Edina Pličanić, Olja Jovanović Zurovac, Petra Vargović Stanciu, Iva Vitić Gameiro, Milka Hribar Bartolović, Natalia Horsnell, Tomislav Petranović, Leonard Jakovina, Azamat Nabiullin, George Stanciu, Guilherme Gameiro Alves, Tamás Darai uz ostale soliste i gotovo cjelokupni ansambl Baleta HNK u Zagrebu.

Praizvedba baleta Kraljevi bogova bit će izvedena u sklopu 28. Muzičkog biennalea Zagreb i nastavak je tradicionalne suradnje Baleta Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i Muzičkog biennalea Zagreb.

>> 'Ako se u našem HNK ugasi opera, to će biti početak gašenja države'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije