Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi festival kave

Festival kave - kofeinska party zona na Jelačić-placu

kava
VL FOTO
09.10.2012.
u 10:12

Akademci će slikati kavane, a građani učiti o kavi i natjecati se u kuhanju kave

Tko zna otkad kava i cigareta idu zajedno kao "točka na i", i maslina na pizzu, ali nikad ih prije nije zajedno imao cijeli grad! A Zagreb je ih je upravo dobio – prvo multimedijskom izložbom "Kultura pušenja – od tabua do tabua" u Gliptoteci, a za koji dan i prvim festivalom kave koji će se od 18. do 21. listopada održati na Trgu bana Jelačića!

Latte Art za sve nas

Da je ljubav prema kavi fatalna i u Hrvatskoj, dokazuju brojke: 22,5 tisuća tona (!) kave koliko popijemo godišnje, i 2,25 milijuna sati koliko traje da ih popijemo! Bio je to alibi Sanji Bančević Medenica, direktorici CoffeeArta Festivala kave Zagreb i njenoj PR suradnici Zorici Živković Farini da nakon festivala čokolade iznova pokušaju na Trgu bana Jelačića okupiti 300 tisuća posjetilaca!

Nebrojene su programe i kofeinske užitke pripremile u suradnji s razvikanim proizvođačima i majstorima kave. Među njima je i najbolji barist na svijetu, kako Zorica naziva francuskoga šampiona Antonyja Calveza, trenera na Académie du Café u Parizu. Zagrepčane će podučiti serviranju kave – "latte artu". Nije jedini koji će aktivirati cijeli grad kako bismo naučili što je dobra kava!

Znat ćemo što je dobro

Zorica Živković Farina, naime, tvrdi kako Zagrepčani zapravo ne piju dobru kavu jer tajna dobre kave nije samo u proizvodnji kave već i u tome kako se priprema i poslužuje.

Vrhunska kava pripremljena u aparatu koji se ne održava kako treba ili barmen kojega nije briga je li ili nije napravio dobru kavu, glavni su krivci... Mnogi se barmeni vole igrati porukama koje odašilju ukrašavanjem kavene pjene. Učit će nas i raznim metodama priprema kave. Christian Sviljak zadužen je za to. Nakon njega znat ćemo što je prava turska kava, aeropres, syphon, French Press ili Drop Pot kava! A onda i što je kaveni kavijar...

Komentara 2

DE
demokršćanin
21:39 09.10.2012.

VAŠARIŠTE! Pitam se kao i mnogi drugi ZAGREPČANI čemu zapravo služi trg.Nema tjedna da nije na njemu postavljen šator ili nekakve tržničke klupe za prodaju bilo čega ili odvijanja nekakvih nazovi kulturnih događanja.Do kada tako?Kada vladajući u GRADU ZAGREBU misle trg prepustiti svojoj pravoj namjeni?

Avatar josipa1
josipa1
08:18 10.10.2012.

a koja je to prava namjena? da pozovemo druga Band..ca ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije