Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka u svibnju

Dubravka Oraić-Tolić, Vrkljan, Fiamengo, Juranić kandidati za nove članove HAZU-a

Dubravka Oraić-Tolić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
03.04.2014.
u 15:35

Hrvatska akademija za znanost i umjetnost objavila je imena 12 kandidata za nove članove, a među njima su čak četiri uglednika iz područja književnosti

Hrvatska akademija za znanost i umjetnost objavila je imena 12 kandidata za nove članove, a među njima su čak četiri uglednika iz područja književnosti i to Dubravka Oraić-Tolić, Mladen Machiedo, Jakša Fiamengo i Josip Užarević.

Među kandidatima su i akademski slikar Zlatan Vrkljan, skladatelj Zoran Juranić, ali i ekonomist Dragomir Vojnić, kemičar Mladen Žinić, stručnjak za biotehnologiju Ferdo Bašić, molekularni biolog Slobodan Vukičević, profesor na Stomatološkom fakultetu Vjekoslav Jerolimov te arhitekt i urbanist Mladen Obad Šćitaroci.

O njima će redoviti članovi HAZU odlučivati na skupštini 15. svibnja. Među kandidatima za članove suradnike su i Miro Gavran, Julijana Matanović, Mateo Žagar, Nella Lonza, Darko Gašparović, Dubravka Sesar, Vjera Katalinić, Pero Aračić, Robert Matijašić, Goran Durn, Tajana Krička, Anđela Frančić, Mario Šlaus, Ivona Marasović.

Kandidati za dopisne članove dobro su poznati Robert Badinter, Andro Mikelić, hrvatski znanstvenik s kanadskom adresom koji je upravo na pragu svjetski relevantnog otkrića Igor Štagljar, Antun Tucak, Johannes Reinhart, Rainer Grübel i Odd Magnus Faltinsen.Kandidati za reizbor za članove suradnike su Mladen Žinić, Josip Lisac, Dunja Brozović Rončević i Tomislav Filetin.      

>>Ivo Goldstein i Viktor Žmegač kandidati za akademike

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar sposaric
sposaric
19:23 06.04.2014.

Čestitke svim kandidatima, ali moje su simpatije na strani Dubravke Oraić Tolić i Mladena Machieda. Istom kandidaturu za članove suradnike zaslužuju Julijana Matanović i Darko Gašparović te Josip Lisac za dopisnoga člana.

MA
marinka
12:29 04.04.2014.

Polovina imena izaziva smijeh. Kroz suze svakako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije