Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kakvu Hrvatsku želimo

Zvonko Kusić: Obrazovanje, znanje i rad moraju biti temelj društva

Zvonko Kusić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
12.10.2015.
u 07:00

Poznate Hrvate pitali smo kakvu Hrvatsku žele, što bi u njoj promijenili i na što su ponosni

Kakvu Hrvatsku želite?

Obrazovanje i znanje koje je od strateškog značenja, mora biti temelj našeg društva. U hrvatskom društvu imamo poremećen sustav vrijednosti i prisutan osjećaj nepravde kod građana jer ne postoji korelacija između rada i uspjeha. Ako želimo promjene nabolje i uspješnu Hrvatsku, mora postojati korelacija između nečijeg rada i uspjeha.Moramo imati jasan sustav vrijednosti u kojem se cijeni rad, znanje i obrazovanje.

Na što ste u Hrvatskoj ponosni?

Mi smo jako talentiran narod, od umjetnosti do znanosti, i na to možemo biti ponosni, ali nedostaje nam rada, reda, discipline i poštovanja propisa. Nemamo ni u čemu kontinuiteta, ni konsenzus o ključnim problemima i strategiji njihova rješavanja. Kod nas se promijeni vlast i sve opet počinje ispočetka. Nemamo ni strpljenja, kojim se ide do uspjeha.

Što biste odmah promijenili?

Postoji tisuću malih koraka koje trebanapraviti na svim razinama društva da bi došlo do promjene nabolje. Nijerealno očekivati da će netko jednim potezom promijeniti stvari nabolje. Naravno da je sada jako važno pokrenuti gospodarstvo, ali da bi nam gospodarstvo bilo dobro, moramo imati dobro i jako pravosuđe jer je pravosuđe okvir koji obuhvaća cijelo društvo. Obrazovanje treba biti u službi razvoja i gospodarstva i ne može biti odvojeno od života. Živimo u globaliziranom svijetu koji ne oprašta pogreške.

>> Građani žele živjeti u drukčijoj, boljoj državi

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
14:47 12.10.2015.

što ste napravili poštovani po tom potanju-veliko ništa,klimate,šutite i odrađujete 3 mandat,sramota za jednu vertikalu-akademiju kojoj ste vi na čelu,pljuc..

NE
nemanatrag
14:13 13.10.2015.

Kad se govori o radu, znanju i obrazovanju, mali broj komentara govori koliko ozbiljno shvaćamo ili ne shvaćamo važnost onoga o čemu Kustić govori.... glupanima se ne događa pametna država....

Avatar Vrijeme
Vrijeme
16:46 12.10.2015.

Trebalo ti je vremena da primjetis da je sustav vrijednosti poremecen. Dok vas je Ivo Sanader timario kreditima, sutjeli ste i glumili elitu u svojim dvorima. Nikakvi akademici vi niste, bar nemate nikakvog ideala osim svog snobbizma. Cak i sad, kad se zemlja lomi, govorite u zagonetkama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije