Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Be fit'

Ovo je spa raj u kojem možete izgubiti samo neželjene kilograme

Hotel Primus
Foto: PR FOTO
1/19
05.03.2015.
u 14:28

Grand Hotel Primus Primus u Termama Ptuj, koji se u svojoj arhitekturi i ponudi oslanja na bogatu rimsku baštinu najstarijega slovenskog grada Ptuja, suvremeno je utočište u koje suvremeni ratnici mogu pobjeći od prebrzoga svakodnevnog ritma

Tek sat vremena vožnje od Zagreba udaljen je slovenski grad Ptuj koji su za svoj dom i utočište kontinuirano birale generacije i generacije još od antike.

Smatra se najstarijim slovenskim gradom, riznicom tisućljeća, gradom prestižnih ljepota…To je prije svega prostor u kojem je život već tisućljećima usko povezan s prirodom, njezinom čarobnom snagom i svojevrsnim energetskim nabojem.

Odlučili smo provjeriti zašto se u njega uvijek vraćaju oni koji su barem jednom zakoračili njegovim ulicama.

Wellness, gastro užitak, pomlađivanje i gubitak kilograma

Grand Hotel Primus u Termama Ptuj, koji se u svojoj arhitekturi i ponudi oslanja na bogatu rimsku baštinu najstarijega slovenskog grada Ptuja, suvremeno je utočište u koje suvremeni ratnici mogu pobjeći od prebrzoga svakodnevnog ritma, pomladiti se, revitalizirati i iznova napuniti svoje izvore energije i time izgraditi ili samo okrijepiti svoj zdravi stil života.

Mnogobrojni programi za pomlađivanje i ljepotu, opuštanje, aktivni, sportski i enološko-gurmanski programi gostima hotela pružaju nebrojene mogućnosti za prekrasan odmor. Srce ovog hotela sa četiri zvjezdice čini medico-wellness centar Valens Augusta, koji oduševljava prekrasnim ambijentom u stilu antičkih kupališta.

Foto: Linda Draškić

Foto: Linda Draškić Perak

Šarolika paleta wellness usluga toliko je bogata da se u njoj sigurno može pronaći ponešto za svakoga. Osim njege lica vrhunskim kozmetičkim linijama, tu su i različite termalne kupke koje si možete priuštiti sami ili udvoje. Upravo zbog iznimnog ozračja, posebice parovi, posjetitelji vole uživati u orijentalnoj, japanskoj ili rimskoj tematskoj sobi, gdje su, osim masažnog bazena, na raspolaganju i suha i parna sauna, aromatični eliksir te mogućnost dodatnih rituala ljepote.

Tradicija opuštanja u rimskim kupalištima i u svijetu sauna ima posebnu draž uz kupanje u Bazenu careva koji obožavaju svi koji vole mirno i intimno ozračje.

I poznati na tretmanima

Uz najsuvremeniju medicinsku potporu široku ponudu medico-wellness centra Valens Augusta obogatili su najnovijim medicinskim tretmanima za oblikovanje tijela Med Contour kojima su stekli povjerenje mnogih poznatih osoba iz različitih sfera života.

Kako ističe dr. Tanja Rauter Pungartnik, voditeljica medico-wellness centra u Grand Hotelu Primus, već vikend posjet tijekom kojeg si priuštite dva tretmana po 45 minuta može dovesti do čak četiri centimetra užeg struka ili vitkijih bedara, manje celulita i boljeg tonusa kože. Prema mišljenju svjetski poznatih liječnika, tretman Med Contour jedna je od najboljih alternativa kirurškoj liposukciji jer postiže usporedive rezultate na potpuno bezbolan i siguran način.

Riječ je o jedinstvenom medicinskom tretmanu primjerenom i za žene i za muškarce koji djeluje na izlučivanje viška toksina i masnoća te time smanjuje opseg tretiranih dijelova tijela. Zbog posebne tehnologije postiže veću dubinu djelovanja te omogućuje punu kontrolu i sigurnost u usporedbi s mnogim drugim necertificiranim uređajima na tržištu, objašnjava dr. Rauter Pungartnik i dodaje da broj tretmana ovisi o željama i potrebama gosta.

Jedinstvena ne samo u nas nego i u svijetu

Tretmani se provode uređajem Med Contour, patentiranom i certificiranom aparaturom koja kombinira masažnu terapiju i ultrazvučno dubinsko zagrijavanje je tkiva. U svijetu medicinske estetike riječ je o jedinstvenoj tehnologiji jer Med Contour trenutačno jedini ultrazvučni uređaj na svijetu s dobivenom dozvolom FDA-a (Food and Drug Administration), certifikatom kvalitete CE 0476 te integriranom sondom za limfnu drenažu te je tako jedini patentirani uređaj koji omogućuje cjelovit i kontroliran dubinski tretman bez rizika. Rezultati su vidljivi odmah i dugotrajni su.

Foto: Linda Draškić

Foto: Linda Draškić Perak

Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana: u 45 minuta na tretiranom dijelu tijela izgubi se i do 2,5 centimetra, nakon tri tretmana i do šest centimetara, a nakon pet tretmana i do deset centimetara. Preporučuje se ženama koje su rodile, onima koje ponovo žele odjenuti traperice iz mladosti ili atraktivnu haljinu za večeru udvoje i u njoj se izvrsno osjećati, svima nakon 30. godine, kad se nakuplja višak masnoće oko trbuha, na nogama ili stražnjici, svima koji se bore s upornim celulitom, budućim mladenkama koje žele biti savršene na dan vjenčanja...

Osim tretmana za oblikovanje tijela u medico-wellness centru prakticiraju i priznate tretmane prirodnog pomlađivanja lica (Med Visage, Oxy Sistem, Reviderm) koji, osobito u posljednje vrijeme, postaju sve popularniji.

Med Visage jedinstven je tretman za pomlađivanje lica i jedan od najučinkovitijih protiv starenja kože lica, vrata i dekoltea. Učinci su vidljivi odmah nakon tretmana: vidljivo poboljšana tekstura, tonus i elastičnost kože te zategnutija koža. Osim vidljivih učinaka u koži se stvara novi kolagen koji pomaže što dulje zadržati mladenački izgled lica. Tretman je potpuno bezbolan i siguran, a učinci dugotrajni. Zbog iznimnih rezultata naziva se i nekirurškim "face liftingom". Liječnici preporučuju tretman svima koji žele ­ zategnutiju i pomlađenu kožu lica, vrata i dekoltea, ­ smanjiti odnosno ukloniti bore na licu, ­ smanjiti podbradak, ­ smanjiti podočnjake i podići vjeđe, ­ smanjiti opuštenu kožu na rukama.

Od savjeta nutricionistice do "zelembaća“ u baru – Be Fit

Kako akumulirati svježu energiju ako ne sa svježom, zdravo pripremljenom hranom!? Okrepljujući zeleni smoothiji pozivaju na pripremu, a u Grand Hotelu Primus poslužuju se gostima i u hotelskom baru. Uz svaki obrok kuhari hotela pripremaju prijedloge ukusnih, zdravih i kalorijski ograničenih obroka uz koje si gosti mogu sami kreirati jutarnji ili večernji jelovnik. Uz preporuke poznate slovenske nutricionistice Mojce Cepuš i njezine praktične knjižice savjeta "Budimo fit!" stječu i nova znanja i savjete za zdravije prehrambene navike.

Foto: Linda Draškić

Aktivni odmor

Grand Hotel Primus i Terme Ptuj nude širok raspon vježbi u vodi ili na otvorenom – za održavanje ili jačanje kondicije. I okolica terma pruža mnoštvo mogućnosti aktivnog odmora. Sa štapovima za nordijsko hodanje ili biciklima gosti se mogu uputiti na zanimljive biciklističke staze, tematske planinarske staze, a golferi mogu uživati na obližnjem golf-igralištu s 18 rupa.

Na „Ptujskom moru“ (napomena: tako stanovnici Ptuja zovu svoje jezero), kamo se gosti hotela mogu uputiti pješice ili biciklima, moguća je rekreacija i na vodi i na kopnu: odbojka na pijesku, daskanje, jedrenje, kajtanje, vožnja kanuima, kajacima, pedalinama, wake park i još mnoštvo drugih aktivnosti. Posebna je draž doživjeti i jahanje u prirodi sa savladavanjem prepreka i jahanjem uz obalu rijeke Drave. Ljubitelji biciklizma mogu iskoristiti privlačnu uređenu stazu dugu 13 kilometara oko Ptujskog jezera, na koju svaki dan dolazi i velik broj ljubitelja trčanja, a staza oko jezera izvrsna je tura i za planinare.

>>Pokušavate izgubiti kilograme, no ne ide vam? Možda doručkujete na krivi način

Komentara 1

DU
Deleted user
20:37 05.03.2015.

Ah....e p p ......., uz toliko hrvatskih toplica ne muslin slovencima nisiti novce bez obzira na kvalitetu !!!! Osim toga pistoje u Hrvatskoj jedne prekrasne toplice...... toplice Lešć , nešto prekrasno !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije