Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Ovo je 8 vrsta voća za koje biste teško povjerovali da su siromašni šećerom

Kupine
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/3
30.11.2015.
u 08:47

Izbjegavanje organskog voća zbog šećera može biti loša odluka za vaše zdravlje jer ono sadrži dosta drugih sastojaka koji su nam potrebni.

Ako ste na dijeti ili iz nekog zdravstvenog razloga, primjerice zbog dijabetesa, smanjujete unos šećera u organizam, ovo je dobro znati.

Izbjegavanje organskog voća zbog šećera može biti loša odluka za vaše zdravlje jer ono sadrži dosta drugih sastojaka koji su nam potrebni. 

Ne trebate se u potpunosti odreći voća da biste se odrekli šećera. Neko voće sadrži znatno manje količine šećera pa u njemum ožete uživati i dalje. Evo koje je voće siromašno šećerom...

Jagode

Šalica jagoda ima samo sedam grama šećera i pruža više od preporučene dnevne doze vitamina C.

Grejp

Grejp je odlična alternativa slatkim grickalicama. ali pazite na količinu. Polovica grejpa sadrži osam grama šećera. 

Avokado

Avokado je vrlo "zahvalna namirnica" i obiluje vlaknima i zdravim masnoćama. Jedan plod imao tek nešto malo više od grama šećera pa je odličan izbor za sve koji žele skinuti višak kilograma. 

Maline

Nevjerojatno je kako sadrže malo šećera u odnosu na to kako imaju slatki okus. Jedna šalica malina sadrži oko pet grama šećera, ali i osam grama vlakana zbog čega ćete se duže vremena osjećati sito. 

Kupine

Prava su mala riznica nutritivno hranjivih sastojaka. Šalica kupina sadrži sedam grama šećera, osam grama vlakana i dva grama proteina. 

Jabuke

Jabuke su odličan izbro za osobe koje boluju od dijabetesa. Cijela voćka sadrži manje šećera od soka pa ne dozvolite da vas zavara to da je popiti sok po nutritivnim vrijednostima isto kao i pojesti jabuku. jedna jabuka srednje veličine sadrži oko 19 grama šećera dok će čaša nezašećerenog soka od jabuke vaše tijelo opskrbiti sa čak 24. 

Breskve

Kada vas uhvati žeja za slatkim posegnite za breskvom. Ovo voće "utažit će" želju za slatkim, a jedan olod sadrži oko 13 grama šećera. 

Naranče

Baš kao što je slučaj i s jabukama, i ovo je vože boplje jesti cijelo nego od njega našraviti sok. Prosječna naranča sadrži oko 12 grama šećera, hranjivih sastojaka, dok šalica nezaslađenog juicea sadrži duplo više šećera i tek trećinu vlakana. 

>>Istina o hrani: Ne postoji nulti rizik, sve može biti opasno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije