Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte

Odličan razlog zašto biste svaki dan trebali piti vodu s cimetom i medom

Cimet i med
Foto: Thinkstock
12.03.2016.
u 14:00

Prokuhajte 200 ml vode navečer prije spavanja

Prije godinu dana pisali smo o Crystal Davis o kojoj su pisali i mnogi svjetski mediji zbog svoje navike da natašte, svako jutro godinu dana pije prokuhanu vodu s limunom i žlicom meda. 

Njeno zdravstveno stanje se jako poboljšalo, ispričala je tada, nije se nijednom u godinu dana prehladila, nije imala glavobolje ni bolove u želucu koji su je mučili. 

Ali ako želite izgubiti neželjene kilograme bez napornih vježbanja, onda biste trebali u prokuhanu vodu dodati cimet i med, barem tako tvrde mnogi zagovornici zdravog života na raznim portalima i društvenim mrežama.

Nije u to ni teško povjerovati kada znamo da cimet nije samo "običan" začin. Poboljšava ten, snižava kolesterol, ubrzava protok krvi, povoljno djeluje na srce, želudac, crijeva i jedan je od najboljih začina za topljenje masnoća u organizmu.

Cimet i med uklanjaju parazite, gljivice i druge bakterije koje usporavaju probavu u organizmu i sprečavaju nakupljanje novih masnoća. 

Prokuhajte 200 ml vode navečer prije spavanja, umiješajte pola žličice cimeta u prahu, poklopite i ostavite pola sata. U mlaku vodu dodajte žlicu meda, promiješajte i popijte pola. 

Ostatak napitka popijte ujutro nakon buđenja na prazan želudac. 

Pijte barem mjesec dana, a možda ovo postane i vaša svakodnevna rutina duže vremena. U svakom slučaju, neće škoditi. 

>>Ovo je odličan razlog zašto biste svoje lice trebali trljati limunom

Komentara 8

Avatar Mile voli disko
Mile voli disko
15:33 12.03.2016.

Samo mi nije jasno što se u svim tim čarobnim napitcima mora voda prokuhati, tu vodu pijem svakodnevno, nije valjda otrovna. Što neprokuhana voda škodi cimetu i medu?

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
20:42 12.03.2016.

Vecernki me svaki dan u zadnje vrijeme iznenadi sa nekim novim receptom kaj kao obavezno treba pit pa kad bi samo 10 posto vasih recepata koristili to jest ideja nebi za kruh imali i umrli bi prirodno od gladi svasta

SV
Svedo
21:06 13.03.2016.

ma da, secerasi si neka staviju saharin mjesto meda jeli...glavno da je slatko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije