Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobra vijest

Mislite da se morate odreći pizze ako ste odlučili smršavjeti? U krivu ste, evo i zašto

Pizza
Foto: Pixabay
1/2
03.10.2016.
u 16:58

U studiji su sudjelovale dvije skupine ljudi, kojima je propisana prehrana temeljena na 10.500 kalorija tjedno. Sudionici jedne skupine "imali su pravo" nedjeljom jesti što požele

Kako izgubiti kilograme, a ne odreći se pizze?

I to je moguće, ako je suditi prema istraživanju koje su proveli portugalski znanstvenici. 

Tijekom istraživanja ispitanici su podijeljeni u dvije skupine. Oni koji uzmu "slobodan dan" od posebnog ili zdravog režima prehrane i pojedu pizzu, sladoled ili bilo koju od zabranjenih namirnica, više su motivirani i predani nastavku reducirane prehrane.  

U studiju su bile uključene dvije skupine ljudi, čija se prehrana sastojala od 10.500 kalorija tjedno. Ispitanicima jedne grupe bilo je dozvoljeno nedjeljom jesti što god požele.

Nakon dva tjedna, sudionici iz obje skupine izgubili su skoro podjednako na kilaži, ali ovi iz skupine kojoj je bilo dozvoljeno nedjeljom jesti po izboru,  bili su znatno motiviraniji za nastavak programa. 

Nagrade u prehrani posebno su bitne za održavanje motivacije jer osobe koje su na strogom režimu prehrane i koje su se odrekle gotovo svih omiljenih namirnica, prije i lakše će posustati u namjeri da slijede plan prehrane, savjetuju stručnjaci. 

>>Imate iznadprosječna primanja? Onda će vas ovo zanimati

>>Tijekom dijete izbacujete mliječne proizvode? Nemojte, one našem organizmu 'rade' ovo...

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije