Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tankerska Next Generation

Jutros otvorena prva inicijalna javna ponuda dionica

tankerska next geeneration
26.01.2015.
u 09:48

Ponuda je vrijedna 40 milijuna dolara i otvorena je za sve kategorije ulagača, uključujući i dioničare Tankerske

Danas je otvorena prva inicijalna javna ponuda u Hrvatskoj od izbijanja gospodarske krize prije sedam godina, početkom upisa u knjigu ponuda za dionice brodara Tankerska Next Generation (TNG), tvrtke kćeri zadarske Tankerske plovidbe. Upis će trajati do 5. veljače, ukoliko se zbog velikog interesa ulagača knjiga ponuda ne zatvori ranije.

Dionica Tankerske Next Generation bit će uvrštena u najvišu kotaciju Zagrebačke burze, a izdavatelj se nada kako će domaće tržište u TNG-u dobiti svoju novu blue chip dionicu.

Ponuda je vrijedna 40 milijuna dolara i otvorena je za sve kategorije ulagača, uključujući i dioničare Tankerske, koji mogu mijenjati dionice u omjeru jedan prema osam dionica TNG-a. Očekivani raspon cijene je od 64 do 77 kuna po dionici, kojih se nudi 3,6 milijuna. Ponuda će se smatrati uspješnom ponude li ulagači kupiti najmanje 1,5 milijuna dionica.

TNG je najmlađa hrvatska brodarska kompanija, osnovana u kolovozu prošle godine i usredotočena je isključivo na produkt tankere, odnosno brodove koji prevoze naftne prerađevine. Prikupljena sredstva uložit će u proširenje flote najmodernijim produkt tankerima.

Najvažnija pitanja i odgovori mogu se naći na stranicama www.tng.hr, a svi zainteresirani investitori mogu poslati upit na službenu e-mail adresu ipo@tng.hr.

Aranžer izdanja je investicijsko društvo Interkapital vrijednosni papiri iz Zagreba, a dionice zainteresirani ulagači mogu kupiti preko Interkapitala i RBA. Javni poziv i Prospekt ponude dostupni su na internetskoj stranici društva www.tng.hr. 

>> Prvi put nakon sedam godina Tankerska plovidba nudi dionice društva kćeri

Komentara 1

IS
istina00
10:45 26.01.2015.

meni sve ovo izgleda kao prelijevanje iz šupljeg u prazno. treba biti jako oprezan da ne bude poslije plača malih ulagača

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije