Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.10.2015. u 08:03

U inat Ostojićevoj računici, samo se u posljednjih mjesec dana Njemačkoj „dogodilo" 280.000 ljudi. I to ne samo u prolazu.

Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova, gostujući na HTV-u, požalio se da je Hrvatska od početka krize primila 110 tisuća ljudi, što se „nikad nikom nije dogodilo". Istina je da se ministar pošteno naradio u organizaciji transfera izbjeglica kroz Hrvatsku, ali kao da je zaboravio da je najmanje istih tih 110 tisuća ljudi potom ušlo u Mađarsku, kojoj se dosad „dogodilo" oko 300.000 izbjeglica. U inat Ostojićevoj računici, samo se u posljednjih mjesec dana Njemačkoj „dogodilo" 280.000 ljudi. I to ne samo u prolazu.

Efektan autogol ministrice graditeljstva Mrak Taritaš

Anka Mrak Taritaš, ministrica graditeljstva, trijumfalno je nakon najave HDZ-a da će ubrzati izdavanje građevinskih dozvola na pet dana, objavila na Twitter profilu da se one već sada mogu dobiti za 45 minuta. Kako je u istraživanju Svjetske banke Doing Business za 2015. navedeno da se u Hrvatskoj građevinska dozvola izdaje za 30 dana, novinari tportala istražili su gdje se dozvola može dobiti brže. Ispostavilo se da se među gradovima na izdavanje građevinske dozvole najkraće čeka u Virovitici – dva sata, dok među županijama prednjači Splitsko-dalmatinska sa spomenutih 45 minuta. Nevolja je po ministricu što je i u Virovitici i u Splitsko-dalmatinskoj županiji na vlasti – HDZ. 

Željko Kerum stranku preimenovao u svoje ime

Željko Kerum, bivši zastupnik i splitski gradonačelnik, po uzoru na Milana Bandića, promijenio je ime svoje stranke u Željko Kerum – Hrvatska građanska stranka. Bandićev dodatak "365 – stranka rada" ipak je izbjegao. Tko je vidio raditi 365 dana.

U izbornu utrku uključila se i stranka Pametno 

Marijana Puljak, splitska gradska vijećnica, predstavila je izborni program svoje nove stranke koju je nazvala Pametno. Stranka kojoj je Puljak predsjednica, a njezin suprug tajnik, nastala je iz inicijative „Za pametne ljude i pametan grad", a program joj je pisalo više od 40 stručnjaka. Ne sumnjamo da je program stranke Pametno napisan pametno, ali je drugo pitanje koliko je pametno na izbore izaći pod imenom Pametno. U našoj „zemlji znanja" pamet odavno nije garancija uspjeha. 

>> Milanović express u Banskim dvorima: Sjednicu vodio govoreći dvije riječi u sekundi 

>> Grčić ljutit na otkriće da Hrvatska ipak ne raste 

>> Premijeru globtroteru smeta šoping u New Yorku

Komentara 5

Avatar Robinzon
Robinzon
08:26 06.10.2015.

Stvarno si na službenom putu pa neznaš kaja se dogaja v Deželi.Ostojić je dogovoril sa svojim slovenskim kolegom da će Hrvaška rado primiti one izbjeglice koje Austrija vrati Sloveniji i to iz čistog altruizma. Ak kaj razmeš, dobro, a ak ne razmeš, opet dobro.

SL
Slovenkanaslužbenomputu
08:18 06.10.2015.

Slovenija s Hrvaško ni sklenila dogovora o koridorju za begunce, če bi Madžarska dokončala ograjo na meji s Hrvaško, je za 24UR zatrdil državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic. S tem je zanikal navedbe hrvaškega notranjega ministra Ranka Ostojića, ki je večkrat dejal, da obstaja operativni dogovor med Hrvaško in Slovenijo o skupnem preusmerjanju beguncev proti Avstriji in Nemčiji. Slovenija dela po lastnih načrtih, je zatrdil Šefic.

DU
Deleted user
09:09 06.10.2015.

Hrvatska se pokazala kao gostoljubiva zemlja. Da bi se Hrvatska mogla bolje i kvalitetnije razvijati trebala bi imati najmanje deset milijuna stanovnika. Zato je prava šteta da gotovo nitko od ovih izbjeglica ne želi ostati u hrvatskoj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije