Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radimir Čačić:

Ma kakav Hasanbegović? Kako je došao, tako će i otići

Radimir Čačić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/4
22.09.2016.
u 09:45

Da je lijevi centar išao s Reformistima, imao bi više mandata od HDZ-a. To je bila izravna ucjena od HNS-a, tvrdi Čačić.

Radimir Čačić, predsjednik Reformista koji su dobili jedno zastupničko mjesto u Saboru, izjavio je da će njegova stranka biti konstruktivna oporba.

– To je naša jasna pozicija. Da je lijevi centar išao s Reformistima, imao bi više mandata od HDZ-a. To je bila direktna ucjena od HNS-a. Naša pozicija je u svakom slučaju jasna. Iznosit ćemo svoje prijedloge, učiniti sve da Vlada bude funkcionalna, ali iz pozicije oporbe – rekao je Čačić za N1 te se osvrnuo na situaciju s HSS-om i HNS-om kad je riječ o sastavljanju Vlade.

HSS ima jednu vrlo specifičnu situaciju. Istu ima i HNS samo se to ne vidi toliko snažno na površini. HSS ima kontinuitet simboličnog, ali važnog prisustva. Njegov je pravi utjecaj na lokalnoj razini. On je 1 do 2 posto, a to je i utjecaj HNS-a. Čak 60 posto HSS-ovih načelnika, gradonačelnika i župana je vezano na HDZ. Ista je situacija s HNS-om – jedan dio vezan je u SDP, a ostalo je u vrlo različitim i čudnim kombinacijama. HDZ definitivno može sastaviti Vladu bez Mosta. Ovo što HNS govori je jasno – mi nećemo u Vladu s HDZ-om i Mostom. Žele reći, ako se neće ići s Mostom da žele razgovarati, ali ne žele sad razgovarati jer bi ih to koštalo. Ili će biti opozicija pa nemati benefite Vlade, ali zadržat će lokalnu razinu ili obratno. HDZ ima opciju i nema nikakav problem s Mostom.

Predsjednik Reformista tvrdi kako je ovo što se događa jako dobro za demokraciju u Hrvatskoj.

– Pitanje Karamarka danas se više ne postavlja, on je zalutao. Njegova kontrola bila je kroz aktivnog tajnika Milijana Brkića. On je i dalje prisutan kao pragmatična, menadžerska komponenta. Ideološki ta svrstavanja gospodina Brkića... Mislim da se jako precjenjuje njegov ideološki naboj.

Na pitanje bi li grupa u kojoj su Zlatko Hasanbegović, Bruna Esih i Stevo Culej mogla izazvati neslaganja u HDZ-u, Čačić je odgovorio sljedeće: 

– Postoji ta grupa. Ali kako postoji danas, tako sutra i ne mora.  HDZ je velika stranka. Ma kakav Hasanbegović, kakva Esih... Hasanbegović, kako je došao tako će i otići. On je inteligentan, u razgovoru ugodan, ali njegovi stavovi su meni jednostavno neprihvatljivi.

Cijeli razgovor s Čačićem pročitajte ovdje.

>>Koga više nećemo gledati u Saboru?

Komentara 20

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
10:06 22.09.2016.

čačić je rekao... haha... da... njegovo nam je mišljenje jako relevantno i važno... propali političar koji nikako da shvati kako je njegovo vrijeme prošlo... fascinantno je koliko je taj čovjek gladan vlasti.

SO
Somelier
10:14 22.09.2016.

Tko je Čačić. Kako je došao tako je hvala bogu otišao. Novinari ne bi trebali dozvoliti da gubitnici na takav način komentiraju pobjednike ili je to u interesu novinara. Čačić je prema Hasanbegoviču jedna velika nula. Nikada Čačić nije imao toliku potporu u narodu kakovu ima Hasanbegović. I Plenković nije nezamjenjiv ako ne će poštivati volju birača. Budu li mu ispred Hasanbegovića, Culeja i Brune Esig prioriteti Čačiči, Pupovci, Radini i Petrovi brzo će imati nemire u stranki a onda ga niti EU ne spasi a kamoli Šeks.

Avatar utunelu
utunelu
10:47 22.09.2016.

zlaja za razliku od tebe cacicu ima politicki stav,ti i takvi ko ti ne znaju ni sta je to ideologija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije