Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miro Kovač:

'Milanović nije napravio ništa da zaštiti hrvatske branitelje'

Miro Kovač
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
26.08.2016.
u 15:55

Ustvrdio je da Milanović želi "iskoristiti gužvu", "prevariti hrvatske birače" i odbacio svaku usporedbu Milanovića s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović želi iskoristiti izbornu kampanju da bi se prikazao kao domoljub, no nije napravio "ništa, baš ništa" kako bi zaštitio hrvatske branitelje od sudskog progona Srbije, rekao je u petak u Dubrovniku HDZ-ov ministar vanjskih poslova u tehničkoj Vladi Miro Kovač.

Kovač je na međunarodnom skupu u Dubrovniku, kao i brojni drugi sudionici, bio zamoljen komentirati objavljene transkripte razgovora Milanovića s hrvatskim braniteljima koji su izazvali buru u javnosti u jeku izborne kampanje.

"Ako pogledate činjenice, on (Milanović) nije napravio ništa na planu zaštite hrvatskih branitelja u sklopu pregovora Srbije s Europskom unijom", rekao je Kovač. Pozvao je Milanovića da, ako tvrdi suprotno, pokaže bilo kakav dokument kojim bi to potkrijepio.

Ustvrdio je da Milanović želi "iskoristiti gužvu", "prevariti hrvatske birače" i odbacio svaku usporedbu Milanovića s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom

Tuđman je sve svoje diplomatske bitke dobio, a Milanović izgubio, rekao je Kovač i naveo lex Perković, trgovinski rat sa Srbijom, "priču" s braniteljima i ponovno podsjetio na to da je na njih svojedobno slao hrvatsku policiju

Na novinarsko pitanje nije li zanemarivanje zaštite hrvatskih branitelja od progona konstanta hrvatske politike, primjerice u slučaju Purda, Kovač je odgovorio da je sadašnja vlada napravila baš sve što je moguće u europskom okviru i ponovio da Srbija mora ispuniti kriterije koje je tražila Hrvatska jer inače neće moći napredovati 

"Mi smo naslijedili jednu veliku nulu" i napravili smo "maksimum", ustvrdio je Kovač.

Komentara 22

Avatar Zagrebčanec
Zagrebčanec
17:47 26.08.2016.

Dobro Miro, a kaj si ti to napravil za bilo koga , uključujući i branitelje?

DU
Deleted user
16:08 26.08.2016.

hehehehehhehe cuj ti ovoga,,,,a sto je on to napravio za Hrvatske barnitelje???? Evo koliko vidim srbi jos uvijek privode Hrvatske branitelje a onoga je samo spasilo sto su utvrdili da nije taj kojeg Srbija trazi............Da je bio sigurno bi osto tamo,,,a ovaj bi mogao samo kmecat kao i do sad.......

KA
Karapetrov
16:19 26.08.2016.

Ma odi odakle si došao i prodaji tamo mu.a za bubrege. Pa ko je imao priliku stopirati srbende neotvaranjem poglavlja 23? Miki ili HDZ bratija čiji si ti u tome trebao biti izvršitelj. Povjest će te pamtiti po padanju nićice pred Merkelicom kad ti je kazala da će srbende otvorit poglavlje 23 zar ne. Sve glasne prijetnje prije toga koje su dolazile od HDZ bratije ćiji si bio glasnogovornik su glasno utihnule. Prika ti si izdao interese hrvatskih branitelja i ni tvornica Ariela te ne može oprati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije