Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPOREDIO GA S DODIKOM

Ministar vanjskih poslova BiH: Milanović je ovog puta doista pretjerao

Igor Crnadak
Foto: Facebook/Wikipedia
25.08.2016.
u 15:28

'Mislim da bi netko tko je kandidat za premijera Hrvatske i tko je već bio na toj dužnosti morao s mnogo više poštovanja i takta govoriti o susjedima i odnosima u regiji'

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak ocijenio je u četvrtak kako je predsjednik SDP-a Zoran Milanović "doista pretjerao" u svojim izjavama o stanju u BiH i Srbiji te je dodao kako se od nekoga tko pretendira postati hrvatskim premijerom očekuje više poštovanja i takta u komentiranju stanja u susjednim zemljama.

"Mislim da bi netko tko je kandidat za premijera Hrvatske i tko je već bio na toj dužnosti morao s mnogo više poštovanja i takta govoriti o susjedima i odnosima u regiji. Milanović je uvrijedio i BiH i Srbiju i Srbe kao narod", kazao je Crnadak, kako ga citira agencija Fena.

Crnadak je dodao kako ga Milanovićevi istupi koje je okvalificirao kao populističke i primitivne sve više podsjećaju na ono što u BiH radi Milorad Dodik.

Ministar vanjskih poslova BiH istaknuo je kako je želja aktualnog sastava Vijeća ministara BiH graditi što bolje odnose s Hrvatskom, ali Milanovićeve izjave, prema njegovu sudu, sada otvaraju pitanje je li to moguće.

"Ako službena hrvatska politika bude o nama mislila ono što je o nama mislio Milanović, onda će to ići vrlo teško", kazao je Crnadak.

Milanović je na sastanku s predstavnicima braniteljskih udruga koje su predvodile prosvjed u Savskoj rekao, prema audiozapisu sa sastanka kojeg se domogao Jutarnji list, da "Bosna i Hercegovina nije država" i da se tamo nema s kime razgovarati. Kazao je i kako bi, da se njega pita, ugurao BiH u EU preko reda, "jer tamo nema reda, nema poretka".

Crnadak smatra kako bi za BiH bila "medvjeđa usluga" kada bi se realizirala Milanovićeva zamisao da se tu zemlju preko reda "ugura u Europsku uniju" jer BiH u tom slučaju ne bi bila u stanju dostići europske standarde na gospodarskom, socijalnom, pravnom i svakom drugom planu.

"Ne trebaju nam nikakvi prijeki putovi već pošteno vrednovanje naših reformi i svega onoga što radimo na putu u EU", izjavio Crnadak.

>> Hasanbegović: Najbizarnija je opaska Milanke Opačić da je Milanović pokazao veličinu, njegov govor je govor iz septičke jame

Komentara 12

DU
Deleted user
16:13 25.08.2016.

Halo pričaš o Z. Milanoviču kada je taj imao takta i kulture govora?

PP
pp
15:41 25.08.2016.

Ma rekao je istinu. I sami ljudi iz BiH kažu da je istinu rekao. A istina boli...Srbi jesu šaka jada, duboko u sebi to znaju i to ih boli...da nije istina ne bi se uvrijedili. Istina boli.

DU
Deleted user
15:39 25.08.2016.

Sviđa mi se da Milanović ne misli kao jugostruja u Partiji. Možda ga zato ne vole. Tko bi znao? U Partiji nemaju svi pravo da misle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije