Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najvažniji potez

Maletić otkrila kako HDZ namjerava doći do 180.000 novih radnih mjesta

ivana maletić
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
17.08.2016.
u 20:02

HDZ je predstavio svoj program. Namjeravaju otvoriti 180.000 novih radnih mjesta, smanjiti PDV na 24, a onda i 23 posto, povećati neoporezivi dio dohotka na 3750 kuna

Autorica gospodarskog programa HDZ-a, Ivane Maletić za RTL Danas rekla je da HDZ najvažniji potez smatra otvaranje 180 000 radnih mjesta. Maletić je odgovorila i na pitanje kako namjeravaju to učiniti.

"U programu smo točno identificirali koji su točno razvojni potencijali RH, sektori u koje možemo i moramo uložiti, koji su to neiskorišteni potencijali koje moramo staviti u funkciju. Npr. najviše imamo poljoprivrednog zemljišta koje nije u funkciji i stavljanjem toga u funkciju i pomoći, s pomoći malim poljoprivrednim organizacijama preko proizvođačkih poljoprivrednih centara, mislimo ojačati poljoprivrednu proizvodnju i kreirati novih 50.000 mjesta.

Idući korak je reindustrijalizacija

Prvi korak prema tome, kaže Maletić je izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu i omogućavanja da poljoprivredna zemljišta na brz i jednostavan način dobiju i mladi poljoprivrednici, npr. kao donaciju, neki na koncesiju, neki da idu dijelovi u prodaju, dakle točno izdefinirati kako resursi idu u funkciju.

Odgovorila je i kako će doći do još onih 130.000"Reindustrijalizacija. Jako puno prostora je u našim industrijskim granama za daljnji rast i razvoj. Točno su rekli svi zaposleni u industrijama što im fali - treba im brže rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, brže dobivanje dozvola i rješenja. To je ono što ćemo napraviti kroz promjene u javnom sektoru. Isto tako, trebaju im cjenovno dostupne sirovine, energenti, bolja prometna povezanost, obrazovana radna snaga u skladu s njihovim potrebama. To sve mijenjamo kako bismo potaknuli njihovo proširenje, modernizaciju, inovacije, posebno tehnološke, da bismo otvorili 65.000 mjesta (i u farmaciji, prehrambeno-prerađivačkoj, metalurškoj te drvnoj industriji, ICT...).", kazala je Ivana Maletić.

Maletić je rekla da rade i na cjelovitoj poreznoj reformi. "Smanjujemo porez na dohodak, dakle opterećenja direktno na plaću koja se odnosi na poslodavce", dodala je. 

Komentara 28

SI
siskic
20:27 17.08.2016.

kradoljubi lažu i nije im za vjerovati. sjeti se puče hrvatske ko te pokrao i bestijalno oplačkao? bratija kradezeja...i ako im se pruži prilika, dokrajčti će nas. stvoriti će još kojeg tajkuna, a narod u kontejnere.

DU
Deleted user
20:33 17.08.2016.

ma odakle sanader - plenović isti kao blizanci jamstvena kartica se jako podebljala a danas sve ide mi u hdz ŽELIMO želim i ja puno toga ali ne lažem narod ni sebe obečali suNEMOGUĆE i preljevaju iz šupljeg u prazno

AO
admini_obrišite_si_mami
20:45 17.08.2016.

Kaj je je - isplatili su po soma eura rodiljama...hahahhahahahahaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije