Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trzavice u HDZ-u

Žinić tražio da se glasa samo za kandidate iz Sisačke županije

Ivo Žinić
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
17.09.2016.
u 15:42

– Neki pokušavaju na sve moguće načine lobirati za osobe koje nisu iz naše županije i koje se, vjerojatno, kad završe izbori, nikad neće ni sjetiti Sisačko-moslavačke županije – napisao je Žinić

HDZ je na ovim izborima svojim kandidatima dopustio preferencijalnu kampanju što im je i honorirano izbornim rezultatom, ali borba za preferencijski glas dovela je i do razdora u nekim županijama.

Večernji list u posjedu je e-maila koji je Ivo Žinić, šef sisačko-moslavačkog HDZ-a, uoči izbora slao temeljnim ograncima s uputom da se preferencijalno glasa samo za kandidate iz te županije, što nije nelogično, ali je izazvalo svađu.

– Neki pokušavaju na sve moguće načine lobirati za osobe koje nisu iz naše županije i koje se, vjerojatno, kad završe izbori, nikad neće ni sjetiti Sisačko-moslavačke županije – napisao je Žinić. 


Zbog toga je reagirao i Darko Žak, šef izbornog stožera HDZ-a u Sisku, napisavši da Žinić time “ponovno pokušava sijati razdor” i da ga ne može uvjeriti da nositelj liste Goran Marić neće zastupati Sisačko-moslavačku županiju. Žinić se jučer nije javljao na telefon. 

>> 'Ne možete nas uplašiti': Petrov od vrha HDZ-a očekuje osudu napada na njihovog kandidata

Komentara 12

IC
ICCO
21:54 17.09.2016.

Nema u tome ništa skandaloznog ako je pozvao na lokalpatriotizam unutar vlastite stranke. Mediji bi pravili cirkus od ničega.

OV
ovrhovršitelj
22:34 17.09.2016.

koja je to sisačka županija, samo za info. moslavacki dio je tri puta bogatiji a nemamo svojeg saborskog zastupnika...

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
22:59 17.09.2016.

Svaka cast ta izborna donese 6 mandata HDZu,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije