Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZOČARANJE U STOŽERU

Vulin: HDSSB se nada osvajanju dva saborska mandata

HDSSB
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/5
11.09.2016.
u 23:30

"Važno je da smo zadržali parlamentarni status, a očekujemo promjenu tijekom noći i da HDSSB neće ostati na samo jednome zastupniku"

23:30 Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin izjavio je nakon prvih privremenih rezultata Državnog izbornog povjerenstva (DIP) koji stranci predviđaju dva saborska mandata, kako se nada da će se taj rezultat  zadržati, čime bi se ponovio ishod prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

Ako se to i ne ostvari i budemo imali samo jedan mandat HDSSB ostaje parlamentarna stranka i borit ćemo se za interese našega zavičaja, jer ovdje se živi lošije nego u ostatku Hrvatske, kazao je Vulin u izjavi medijima u izbornom stožeru stranke u Osijeku.

 Na upit novinara ostaju li oporba ili će s nekom od opcija pregovarati o ulasku u vlast, Vulin je kazao kako je o tome prerano govoriti, ali da će HDSSB biti konstruktivan.

 "Kada se bavite politikom cilj je provesti programe i ono što mislite da trebate. To možete ako ste dio vlasti i parlamentarne većine. Hoćemo li to biti vidjet ćemo u danima koji slijede. Sigurno je da ništa unaprijed ne odbacujemo, ali ni ne prihvaćamo", poručio je predsjednik HDSSB-a Vulin.

19:30 Branimir Glavaš, po prvim rezultatima, bit će jedini saborski zastupnik HDSSB-a u novom sazivu. Nakon što su u mandatu od 2011. do 2015. imali čak šest zastupnika, a sedmoga im je, s prelaskom iz HDZ-a, donio Josip Salapić, pali su na samo dva u studenome. Pad se, očito, nastavio pa, ostane li tako, imat će samo jednoga zastupnika. Koalicija s HKS-om Ruže Tomašić nije im, po tome, donijela veću korist, u vidu saborskih fotelja.

- Važno je da smo zadržali parlamentarni status, a očekujemo promjenu tijekom noći i da HDSSB neće ostati na samo jednome zastupniku. Ne znamo tko nam je oteo birače, sve su stranke dobile manje glasova i bit će izuzetno teško sastaviti većinu u Saboru, bit će važan svaki glas - komentirao je Josip Salapić oko 20 sati, a stranački čelnici u to doba još nisu bili u izbornom stožeru u Osijeku.

Atmosfera je u HDSSB-ovu stožeru u prvom dijelu večeri, pak, bila poprilično suzdržana, pomalo i komorna. Tamburaši su zasvirali u 20.50 sati, i to "Ne dirajte mi ravnicu".

- Ako i ostanemo na jednom mandatu, bit ćemo jednako glasni kao i do sada - zaključio je Salapić.

Izlazne ankete prokomentirao je i zamjenik predsjednika HDSSB-a Karlo Šatvar koji je rekao kako stranka u ovome trenutku ne može biti zadovoljna rezultatima izlaznih anketa, koje HDSSB-u predviđaju jedan saborski mandat.

U izjavi medijima u izbornom stožeru stranke Šatvar je kazao kako se nada da će daljnji rezultati ipak pokazati da će stranka prijeći izborni prag i u 5. izbornoj jedinici, čime bi, s dva zastupnika, ponovili rezultat s prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

Ocijenio je kako je najbitnije je "da je HDSSB zadržao kontinuitet i da ostaje parlamentarna stranka".

Potrebno je pričekati konačne rezultate. Situacija na politčkoj sceni je vrlo izjednačena, i biti će vrlo teško sastaviti Vladu, pa je moguće da će naš jedan ili dva mandata igrati odlučujuću ulogu, kazao je Šatvar.

>> Izlazna anketa: Narodna koalicija 58, HDZ 57, Most 11, Živi zid 7 mandata

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar NasaPosla
NasaPosla
20:59 11.09.2016.

U Hrvatskoj se više ne može igrati na kartu nacionalizma!

4M
4mazge
08:24 12.09.2016.

Točno!....upravo zato je TK iz H DZ-a ispu šio!

DU
Deleted user
09:12 12.09.2016.

ma ne.....to nije moguće...pa kako to gospodine Vulin ?? pa vi ste pljuvali po Hdz u kad god ste stigli !!! još smo svi u šoku....takovo nešto da se vama dogodilo ?? Pouka je slijedeća: tko sa komunistima tikve sadiadi o glavu mu se obiju !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije