Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUČELJAVANJE 6 STRANAKA

Svi za nastavak reforme, podijeljeni oko voditelja Jokića

šustar i jokić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
02.09.2016.
u 22:45

Vukelić iz Domovinske koalicije zamjerila je Jokiću što se dao ispolitizirati, a I. Puljak iz Pametnog volio bi ga vidjeti na mjestu ministra

Strategija obrazovanja, a u okviru nje i kurikularna reforma, moraju se nastaviti, složili su se jučer predstavnici šest stranaka – HDZ-a, Narodne koalicije, Koalicije za premijera, Domovinske koalicije, stranke Pametno i Živog zida na jučerašnjem skupu koji je organizirala GOOD inicijativa.

Financiranje reformi i povećanje izdvajanja za obrazovanje osigurali bi povlačenjem novca iz fondova EU, investicijama privatnika, koji bi zato dobili porezne olakšice, uštedama na smanjivanju zaposlenih u javnoj administraciji, smanjivanjem poticaja i uvođenjem poreza bankama, koje, kako je kazao predstavnik Živog zida Branimir Bunjac, godinama izvlače milijarde, a ne ulažu ništa.

Predstavnici Narodne koalicije Neven Budak i Pametnog Ivica Puljak smatraju da kurikularnu reformu treba i dalje voditi Boris Jokić, Bunjac bi s njim razgovarao, a Đuro Njavro (HDZ), Jelena Pavičić Vukičević (Koalicija za premijera) i Vlatka Vukelić (Domovinska koalicija) smatraju da je Jokić svoju šansu iskoristio i da sad priliku treba pružiti nekom drugom, koji bi se izabrao po kriteriju kvalitete, a ne želje da to radi.

Vukelić je Jokiću (koji je bio na skupu) zamjerila što je dopustio da ga se ispolitizira, a Puljak je rekao da bi ga volio vidjeti na mjestu ministra obrazovanja i znanosti. Budak bi rado Jokića ponovno vidio na mjestu voditelja kurikularne reforme, ali, kaže, poštovat će se procedura i novo vodstvo birati javnim natječajem, a ako se javi, Jokić može imati prednost zbog iskustva.

Većina ih smatra da je Šustar nakon prosvjeda za kurikularnu reformu trebao podnijeti ostavku, a Bunjac je podsjetio da u skandinavskim zemljama ostavku podnose zbog 100 kuna, a “kod nas netko tko pokrade milijarde želi biti premijer”.

U raspravi je iskrilo između Njavre s jedne i Bunjca, Puljka i povremeno Budaka s druge strane.

S dva glasa (Bunjac i Vukičević) najbolji dosadašnji ministar obrazovanja je prof. Dragan Primorac, a Šustar i Jovanović dijele titulu najgoreg.

>> S Milanovićem sam razgovarao, Plenkovića sreo

Komentara 6

Avatar navijač
navijač
17:29 03.09.2016.

Koji Jokić , tako smo mogli ostaviti i Jovanovića.

MA
Marko1337
20:26 03.09.2016.

Neka ovaj partijski srbin ide praviti kurikulum u pašaluku ili partiji, a nikako hrvatskog školstva. Uz to treba pokrenuti istragu koliko je novca hrvatskih građana potrošio taj drug sa svojim društvom i kako se uhljebljivalo u to društvo.

DD
dr dragon
18:36 03.09.2016.

Cmizdravi Jokic! Izbacite ga vec jednom zauvjek !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije