Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zorislav Antun Petrović

'Smanjenjem korupcije za deset posto mirovine bi mogle rasti deset posto'

Zorislav Antun Petrović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
02.09.2016.
u 18:45

Petrović koji se se na karlovačkoj tržnici družio s građanima za sebe je rekao kako je on "osvjedočeni borac protiv korupcije", a Laburisti "poštena stranka bez afera" te da zajedno mogu spriječiti rasipanje resursa, a život u Hrvatskoj učiniti boljim

Nositelj liste Hrvatskih laburista u VII. izbornoj jedinci, nezavisni Zorislav Antun Petrović ocijenio je u petak u Karlovcu kako je korupcija jedan od najvećih problema u Hrvatskoj dodavši da bi, smanjenjem korupcije za 10 posto, mirovine za isto toliko mogle porasti.

"Smanjenjem korupcije za samo dva posto Hrvatskoj bi donijelo milijardu kuna što bi bilo dostatno za ukidanje poreza za rad, za plaće do deset tisuća kuna", rekao je Petrović novinarima prilikom druženja s građanima na karlovačkoj tržnici.

"Na taj način bi se Hrvatska premetnula u zemlju u kojoj se rad ne oporezuje i time bi postala privlačna investitorima te bolja za život svim žiteljima. Štoviše, kada bi se odljev novca zbog korupcije smanjio za deset, posto sve bi mirovine mogle porasti za deset posto", rekao je Petrović argumentirajući to službenom procjenom Instituta Rand Europe prema čijem istraživanju Hrvatska zbog korupcije godišnje gubi petnaest posto BDP-a, što je 50 milijardi kuna.

Kad znamo da za mirovine izdvajamo 36 milijardi kuna godišnje, možemo shvatiti koliko puno gubimo zbog korupcije, kazao je Petrović. Mišljenja je i kako bi se već u prvoj godini, s kvalitetnim izmjenama zakona, ponovnim uvođenjem neovisnog državnog inspektorata, uz transparentnu informiranost o radu tijela javne vlasti, mogao učiniti boljim standard svima koji žive od svog rada kao i umirovljenicima.

Petrović koji se se na karlovačkoj tržnici družio s građanima za sebe je rekao kako je on "osvjedočeni borac protiv korupcije", a Laburisti "poštena stranka bez afera" te da zajedno mogu spriječiti rasipanje resursa, a život u Hrvatskoj učiniti boljim.

Ustvrdio je i da će se zajedno s Laburistima boriti za zaštitu prirode, za novi Zakon o radu, reformu radnih sudova, reformu inspekcije rada i zaštitu cijene rada kao i da očekuje da će, kao prvi na listi u VII. izbornoj jedinici, izboriti mandat saborskog zastupnika.

>> Španjolski parlament održava drugi krug glasanja o povjerenju Rajoyu

Komentara 2

Avatar Cinco
Cinco
20:21 02.09.2016.

Smanjenjem ovakvih komunističkih uhljeba mirovine bi mogle rasti za 10%.

DU
Deleted user
19:52 02.09.2016.

g. Petrovic pa zar i Vi u politiku? Ovo je fakat nevjerovatno! Svi bi "kruha bez motike"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije