Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI LJUDI I VELIKI KRIMINALCI

Sinčić: najveća korupcija u Hrvatskoj je u pravosuđu

Ivan Sinčić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
30.08.2016.
u 16:59

"To je sustav koji ne funkcionira i demotivira ljude da išta pokušaju. Vrijede dvostruki standardni, za male ljude i velike kriminalce. Kad bi u Hrvatskoj šest mjeseci bio stabilan pravosudni sustav, ova zemlja bi procvjetala"

Predsjednik "Živoga zida" Ivan Vilibor Sinčić ocijenio je u utorak u Zadru, na predstavljanju kandidata koalicije u kojoj je i njegova stranka u IX. izbornoj jedinici, kako je u Hrvatskoj najveća korupcija u pravosuđu.

Predstavnici koalicije koju čine stranke Živi zid, Promijenimo Hrvatsku, Udruga Franak i Akcija mladih, a za koju se uvriježio naziv "Jedina opcija", ustvrdili su da neće koalirati sa SDP-om i HDZ-om.

"To je sustav koji ne funkcionira i demotivira ljude da išta pokušaju. Vrijede dvostruki standardi, za male ljude i velike kriminalce. Kad bi u Hrvatskoj šest mjeseci bio stabilan pravosudni sustav, ova zemlja bi procvjetala", istaknuo je Sinčić,.

Glavni ekonomski strateg te koalicije Ivan Lovrinović ustvrdio je da nema tog ekonomskog programa koji će Hrvatsku dići na noge ako je s druge strane snažna korupcija.

Marjana Botić iz Akcije Mladih objasnila je zašto je za predstavljanje odabrana blizina Maraskine zgrade.

"Maraska i okolni park najstrašniji su primjer institucionalne korupcije, veze korumpiranih političara i banke pod kriminalnom istragom. Najviše rangirani političari partije HDZ/SDP, od bivših ministara do sudaca, rade na izvlaštenju ovog prostora na štetu građana Zadra i Hrvatske To je ono protiv čega se mi borimo. Istinski, uvijek i svugdje", istaknula je Botić. 

>> Sinčić: Most nije iskren, Lovrinović: Administracija jede mirovinski sustav

Komentara 40

SM
SmellsLikeŠit
17:30 30.08.2016.

Tako je malim lopovoma se skida glava,a velikima kapa...

DU
Deleted user
17:23 30.08.2016.

Glasovat ću za Sinčića jer uspjeh Živog zida može uzdrmati dvije sestrinske stranke HDZ i SDP.

JE
Jednakost
18:00 30.08.2016.

Naravno, tu se legaliziraju sve pervezije drustva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije