Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštra šefica HKS-a

Tomašić o primanju SNS-a u Europsku pučku stranku: 'Da je HDZ bio protiv, do toga ne bi došlo'

ruža tomašić
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
06.09.2016.
u 14:11

Predsjednica HKS-a Ruža Tomašić na konferenciji za novinare govorila je kako povezati ''zelenu'' i ''plavu'' Hrvatsku

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić danas je na konferenciji za novinare u Vukovaru govorila o načinima kako povezati ''zelenu'' i ''plavu'' Hrvatsku, o čemu se već godinama govori. Prema riječima Tomašić, to se može tako da se poljoprivredna proizvodnja, kao strateška djelatnost u Hrvatskoj, tako i tretira te da se Ministarstvo poljoprivrede izmjesti u Slavoniju.

– U isto vrijeme hotelijerima i ugostiteljima na Jadranu omogućit ćemo nižu stopa PDV-a ako u svojoj ponudi imaju najmanje 70 posto poljoprivrednih proizvoda proizvedenih u Hrvatskoj i 60 posto ostalih proizvoda proizvedenih u Hrvatskoj. Ograničit ćemo i uvoz mesa starijeg od šest mjeseci – rekla je Tomašić dodajući kako je poznato da se sada u Hrvatsku uvozi meso starije i od deset godina.

Tomašić najavila uvođenje obrazovanja poljoprivrednika

Najavila je i smanjenje troškova u proizvodnji i parafiskalnih nameta, kao i uvođenje mogućnosti za obrazovanje poljoprivrednika i to prije svega onih starijih. Pojasnila je to činjenicom da dio starijih hrvatskih poljoprivrednika nema završene škole, što im otežava privlačenje sredstava iz EU fondova. Prema riječima Tomašić, u dvije godine Hrvatska je izgubila oko 660 milijuna eura namijenjenih poljoprivredi, a na raspolaganju imamo još oko 1,2 milijarde eura u EU fondovima.

Tomašić se osvrnula i na zahtjev Mosta za proglašenjem isključivog gospodarskog pojasa na Jadranskom moru, čime članovi te stranke uvjetuju i mogućnost poslijeizbornih koalicija.

– Prije nego što sam postala europarlamentarka, poslala sam u Hrvatski sabor prijedlog izmjena Zakona o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa na Jadranskom moru, ali nikada o njemu nije raspravljano jer je završio u nekoj od ladica. I nakon što sam ušla u Europarlament, poslala sam još jedan prijedlog, ali ni od tada se ništa nije dogodilo. Most je mjesecima bio u vlasti i ništa nisu poduzeli, a sada se pred izbore javljaju s ovakvim prijedlogom, kada nemamo premijera pa prijedlog nema tko braniti u Bruxellesu ni razgovarati s Slovenijom. Tko će taj prijedlog braniti? Samim tim je Mostov prijedlog neodrživ – rekla je Tomašić.

Tomašić komentirala ulazak SNS-a u obitelj Europske pučke stranke

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) i europarlamentarka Ruža Tomašić prokomentirala je danas u Vukovaru i ulazak Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića u obitelj Europske pučke stranke u Europarlamentu. Tomašić je rekla kako se to nije moglo dogoditi da su HDZ ili HSS, koji su članovi te stranačke grupacije, bili protiv.

– Kada je SPS Ivice Dačića trebao biti primljen u ICR grupaciju u Europarlamentu, kojoj pripada i HKS, ja sam bila protiv i rekla odmah da HKS automatski izlazi iz te grupacije ako njih prime u ICR. Žao mi je što Aleksandar Vučić, koji je četnik i nije se odmakao od te ideje, postaje član EPP-a i što je HDZ pristao na to jer, da su bili protiv, do toga ne bi ni došlo. Bit će zanimljivo pratiti kako će sve to dalje ići kod njih kad zajedno budu sjedili HDZ i SNS ili kako će funkcionirati, primjerice, odbor za vanjsku politiku – rekla je Tomašić. 

Objasnila je i kako je cijeli posao oko pristupanja SNS-a grupaciji Europske pučke stranke završen te da će sve to i formalno biti realizirano odmah poslije parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, a sve zato da HDZ nema političke štete radi toga. 

> > Europučani primaju Vučića

Komentara 13

Avatar Becarina
Becarina
15:04 06.09.2016.

Poslije Ruzina bisera "arape naseliti u Liku (sad vjerovatno i Slavoniju) ne ocekujem od ove gospoje nista pametno vise.

LE
lea3010
14:56 06.09.2016.

Ruža je imala priliku štošta napraviti, pa nije...

Avatar prijevara212
prijevara212
14:58 06.09.2016.

Tomašička je rekla jednu ispravnu stvar; da HDZ to nije htio, Vučićeva stranka ne bila primljena u redove Pučana. Točka! Sad još čekamo reakciju buskupa Košića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije