Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4000 ispitanika

Objava rezultata velikog terenskog istraživanja od 5. rujna

glasanje
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/3
25.08.2016.
u 10:45

Anketari Ipsosa koriste se metodom osobnog intervjua u kućanstvu, što znači da ispitanici glasuju kao da su na svom izbornom mjestu

Večernji list i Nova TV ponovno su, kao i za lanjskih parlamentarnih izbora, dogovorili suradnju u vrijeme izborne kampanje. U sklopu te suradnje objavit ćemo rezultate velikog predizbornog istraživanja Nove TV, koje za tu uglednu televizijsku kuću provodi agencija Ipsos u svih deset izbornih jedinica.

Važno je napomenuti kako je riječ o terenskom, dakle najrelevantnijem i najpouzdanijem istraživanju javnog mnijenja, koje se ovaj put provodi na reprezentativnom uzorku od 4000 ispitanika, odnosno 400 ispitanika po svakoj izbornoj jedinici. Istraživanje se provodi metodom osobnog intervjua u kućanstvu, što znači da ispitanici na posebnom listiću zaokružuju svoje kandidate za Sabor kao da su na biralištu. Provedba toga velikog istraživanja, u koje je uključeno 160 anketara i 30 zaposlenika Ipsosa, počela je 20. kolovoza, a završit će 4. rujna ove godine. Nova TV i Večernji list rezultate će objavljivati na vrhuncu izborne kampanje – od ponedjeljka, 5. rujna do četvrtka, 8. rujna, tri dana uoči izlaska hrvatskih građana na birališta.

Lanjsko predizborno terensko istraživanje Nove TV potvrdilo je da će izborni rezultati biti vrlo tijesni te da Domoljubna koalicija, na čelu koje je bio HDZ pod vodstvom Tomislava Karamarka, i Hrvatska raste, koju je vodio SDP Zorana Milanovića, parlamentarnu većinu neće moći sastaviti bez Mosta, najvećeg izbornog iznenađenja kojemu nijedno istraživanje nije predviđalo 19 mandata, koliko je na kraju osvojio.

>> Evo koliku potporu imaju Narodna koalicija, HDZ i Most na sjeveru Hrvatske

>> Nova TV pozvat će Milanovića i Plenkovića na sučeljavanje zadnjeg dana kampanje

Komentara 2

Avatar nula
nula
11:07 25.08.2016.

U ovom momentu, izbrojao sam, VL na naslovnici ima 6 (sest) fotki ... Zorana Milanovica ! To vise nije ljubav, to je bjesnilo, kazu Francuzi.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
11:34 25.08.2016.

Mene zanima hoće li konačno biti omogućeno i ateistima da glasaju na nekom biračkom mjestu gdje neće biti križ na zidu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije