Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČESTITAO pobjednicima

Ivo Baldasar priznao poraz: Ovo mi je škola. Milanović je trebao otići ranije

Ivo Baldasar
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/7
13.09.2016.
u 13:25

Rekao je i da je najveća ironija što je Milanović njega optužio za desničarenje i ustaštvo, a poslije se neuspješno dodvoravao desnici na proustaški način koji je potpuno neprihvatljiv

Ivo Baldasar, nakon što je tri godine na čelu grada Splita, osvojio je tek tristotinjak preferencijalnih glasova svojih sugrađana što, složio se i on, nije neki reprezentativni broj.

– Čestitao bih HDZ-u i Mostu koji su pobjednici izbora, žao mi je zbog SDP-a, najviše mi je žao što sam tako loše prošao. Moji sugrađani pametniji su od mene, neki su mi rekli da mi nisu htjeli dati glas jer bi im propao, jer je bilo evidentno da je to borba triju stranaka, što se i pokazalo, uz iznimku Živog zida. Kad već nisam bio dovoljno pametan da ne idem na izbore... Život se sastoji od padova i uspona, nije mi prvi put – kaže Baldasar koji je bio prvi na listi Milana Bandića u 10. izbornoj jedinici. Kaže da su mu ovi izbori bili dobra škola i priprema za lokalne na koje će ići samostalno, a suradnja s Bandićem održavat će se i dalje na drukčiji način. Ideja je povezati Zagreb i Split.

– Zar vam nisam rekao što će se dogoditi? Bio sam ispred vremena pa sam dobio po prstima. Milanović je trebao otiči prije ili poslije izbora 2015. i onda bi rezultati bili drukčiji. Nije samo Zoran Milanović kriv, krivi su svi koji ga podržavaju – kaže Baldasar koji ipak napominje da bi bilo poštenije da je Milanović dao ostavku, a ne najavio odustajanje. Rekao je i da je najveća ironija što je Milanović njega optužio za desničarenje i ustaštvo, a poslije se neuspješno dodvoravao desnici na proustaški način koji je potpuno neprihvatljiv.

Kaže da se HDZ nije transformirao, a kada bi se SDP transformirao, onda bi ozbiljno razmislio da se vrati ako bi SDP bio kao za vrijeme Račana.

>> Baldasarov debakl u Splitu, osvojio tek 303 glasa

>> 'Milanović je sramota za Hrvatsku, takav čovjek ne bi smio biti premijer'

Komentara 13

DU
Deleted user
14:17 13.09.2016.

Eh Baldasaru, nema veze Milanović s tvojim fijaskom u Splitu... nisam birač SDP-a, tako da mi apsolutno nije cilj braniti spomenutog, ali ovaj si je sam kriv.. u Splitu, kako čujem, ništa napravio nije.. splićani ga ne mogu živog vidjeti...

BA
bassland
14:02 13.09.2016.

A sad se lijepo odi guzit sa Rafaelom Bobanom, skupa sa Zokijem. Ništa vi, ama baš ništa, o politici niste shvatili

Avatar FrancJunior
FrancJunior
14:02 13.09.2016.

Bas ste pametni...i uvijek ponovo ucite jedno te isto....! Da sa Karamarkom i Milanovicem na celu ove dvije struje nemaju nikakva sanse, to se ne treba toliko dugo "uciti"...to sam vam napisao vec 50 puta u svim listovima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije