Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAMJENA ZASTUPNIKA

Ivica Tolić, Ivan Tepeš i Željana Zovko idu u Europski parlament?

Davor Ivo Stier, Dubravka šuica, Ivana Maletić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/4
14.09.2016.
u 16:46

Andrej Plenković, Davor Ivo Stier i Ivana Maletić ne mogu istodobno biti europarlamentarci i članovi hrvatske Vlade

Nakon što je postalo gotovo izvjesno da će eurozastupnik i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković postati novi hrvatski premijer, a njegovi najbliži suradnici Ivana Maletić i Davor Ivo Stier članovi nove Vlade, ponovno se otvara pitanje tko će ih zamijeniti u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Dobra plaća

Nije u pitanju samo politički prestiž, nego i vrlo lukrativne plaće od nekih 8000 eura bruto te više nego izdašne dnevnice od oko 300 eura. U Europskom parlamentu nema instituta zamjenika zastupnika, nego nakon ostavke parlamentarca na njegovo mjesto dolazi onaj koji je bio iza njega na izbornoj listi. Ako sve troje HDZ-ovih zastupnika uđu u novu hrvatsku Vladu, na njihovo će mjesto doći HDZ-ovac Ivica Tolić, zatim predsjednik HSP AS-a u ostavci Ivan Tepeš i HDZ-ovka iz BiH Željana Zovko. Oni su bili na sedmom, osmom i devetom mjestu HDZ-ove izborne liste koju je vodio Plenković. Zanimljivo je da je Željana Zovko trenutačno veleposlanica BiH u Italiji.

Navijaju za HDZ i Most

Mjesto europarlamentarca dobro bi došlo i Ivanu Tepešu koji se s HSP AS-om nije proslavio na prijevremenim izborima. Tepeš tvrdi da dosad nije razgovarao s HDZ-om o svom eventualnom odlasku u glavni grad Europe.

– Nije floskula, ali o tome nisam razmišljao. O tome ću razmišljati kada počnem pregovore s HDZ-om – ističe Tepeš dodajući da je kvalificiran za rad u Europskom parlamentu. Tečno govori engleski, a služi se i njemačkim. Kako vidimo, Ivica Tolić, Ivan Tepeš i Željana Zovko imaju puno razloga da navijaju za dogovor HDZ-a i Mosta.     

>> Koga više nećemo gledati u Saboru?

Komentara 45

CA
carlo20
17:28 14.09.2016.

Zadnjih dana admini masovno brišu komentare ako se bilo što negativno o Milanoviću napiše, a pogledajte komentare sdp trolova i što se sve tolerira? Dokle selektivno brisanje komentara na ovom portalu?

CA
carlo20
17:30 14.09.2016.

Gospodine Ćuriću, vaš članak kod sdp trolova izaziva bolesnu mržnju, pogotovo je aktivan psihopat sdp-ovski s 500 profila, reagirajte na tog bolesnika.

DU
Deleted user
17:57 14.09.2016.

Trauma je velika! Partija u rasulu, dragi vođa podvio rep, trabanti suspendiraju pola članova, ostalo je još samo liječiti frustracije, i time se pokazuje pravo tolerantno lice kvaziljevičarskih europejaca! I drago mi je da se ne brišu njihovi komentari. Ovako se vidi Uljuđenost i kućni odgoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije