Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priopćenje

HVIDR-a se ograđuje od razgovora 'samoprozvanih' predstavnika branitelja sa strankama

Josip Đakić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
24.08.2016.
u 19:45

Izvješćuju javnost da HVIDR-a RH više ne sudjeluje u radu nikakvih koordinacija braniteljskih udruga, niti je sudjelovala na dosadašnjim radnim sastancima dijela udruga s nekim političkim strankama

HVIDR-a je priopćila kako se, u povodu učestalih radnih sastanaka "samoprozvanih predstavnika" svih branitelja i stradalnika Domovinskog rata s nekim političkim opcijama, u potpunosti ograđuje od njihovih postupaka i bilo kakvih budućih postupanja u ime njezinih članova, hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata.

Ističu da je Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-e RH najveća i najbrojnija udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata RH koja kontinuirano djeluje od 1992. godine, a u svom sastavu ima 136 udruga članica na području svih županija, gradova i bivših općina, te skrbi o 37.000 svojih članova. Temeljem odredaba Statuta i Zakona o udrugama, predsjednik zastupa i predstavlja našu udrugu i interese članova, te provodi odluke tijela, koja mogu ovlastiti i druge članove da zastupaju interese naše udruge, navode u priopćenju.

Također izvješćuju javnost da HVIDR-a RH više ne sudjeluje u radu nikakvih koordinacija braniteljskih udruga, niti je sudjelovala na dosadašnjim radnim sastancima dijela udruga s nekim političkim strankama. Naglašavaju kako samim time njihovu "udrugu i njezine članove ne mogu zastupati samoprozvane braniteljske vođe koje mediji nazivaju predstavnicima svih branitelja i stradalnika Domovinskog rata". O njihovoj vjerodostojnosti dovoljno govore prethodni tajni sastanci i večere s predstavnicima bivše vlasti u vrijeme prosvjeda branitelja, oni mogu predstavljati i zastupati samo interese svojih udruga i svojih članova, poručuju.

 U svrhu sprečavanja daljnjih političkih manipulacija u ime ratnih vojnih invalida u povodu predstojećih izvanrednih parlamentarnih izbora, HVIDR-a će kao jedna od najbrojnijih udruga Domovinskog rata, čiji su članovi dijelove svoga tijela ugradili u temelje naše Domovine, isključivo na osnovu odluka ovlaštenih tijela udruge, pozvati svoje članove da glasaju za političku opciju koja će se obvezati na prioritetnu zaštitu digniteta Domovinskog rata, zaštitu dostojanstva i prava hrvatskih branitelja te žurno provođenje postupka objedinjavanja svih prava branitelja u jedinstveni zakon, kao i donošenje zakona na ustavnoj razini, stoji u priopćenju, koje su potpisali predsjednik HVIDR-a RH i predsjednik Glavnog odbora HVIDR-a RH Josip Đakić i Josip Periša.

>>Ne uvlačite HVIDRA-u i mene u medijske špekulacije

Komentara 25

FR
Francheska
07:54 25.08.2016.

Zna se koje su udruge službeni predstavnici branitelja, svi ostali mogu pregovarati samo u svoje ime.

AN
antonelić
22:18 24.08.2016.

može li jedno pitanje : da li ja kao branitelj koji nisam invalid i nisam tepeseteovac , imam pravo nešto reći ??? smijem li glasovati protiv ??? ... mi , ranojutarnji berači boca po kontejnerima koji smo branili domovinu odnu od četnika imamo pravo dići glas za budućnost naše djece i unuka ...

RI
rimtutituki75
22:38 24.08.2016.

Uh kako se naljutio, kako se netko usudio ici razgovarati u ime branitelja bez njega? Bez samoprozvanog "tate svih branitelja"!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije