Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori u završnici

HDZ će Mostu prepustiti mjesto predsjednika Sabora?

petrov plenković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
27.09.2016.
u 12:19

Neki zahtjevi Mosta odmah će se provesti, dok će za neke odrediti prilagodbeni rok, a tek nakon toga i plan provedbe

Danas je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao kako će tijekom dana biti nastavljen rad na formiranju nove Vlade i to kroz radne skupine. O detaljima prijedloga njezina ustroja koji je sinoć predstavljen Mostu nije htio govoriti. Potvrdio je kako bi nova Vlada trebala imati četiri potpredsjednika.

Usuglasili su se oko sedam zahtjeva

Kako izvještava Politika Plus, radne skupine HDZ-a i MOST-a usuglasile su se oko sedam zahtjeva MOST-a, neki od njih će se odmah provesti, dok će za neke odrediti prilagodbeni rok, a tek nakon toga i plan provedbe. Detalji tog plana i dalje stižu na kapaljku u javnost no, kako se doznaje, smanjenje pretplate HRT-u je usuglašeno, a način i vremenski rok i dalje ostaje poznat tek pregovaračkim skupinama.

Oko organizacije Vlade, kažu sugovornici, uspostavljen je visoki stupanj suglasja i finalizacija se može očekivati vrlo brzo. Što se tiče mjesta predsjednika Sabora, ono bi navodno ipak moglo pripasti MOST-u.

> > Plenković potvrdio da će Vlada imati četiri potpredsjednika, evo o kome se vjerojatno radi

> > Plenković: Blizu smo dogovora, a Glasnovićeve izjave su neprimjerene. Petrov: Usuglasili smo se oko sedam Mostovih jamstava

Ključne riječi

Komentara 29

MG
marijan.glamocak
13:22 27.09.2016.

Porazno za HDZ! Mostovcima nikad dosta fotelja I moći.

Avatar juricamesko
juricamesko
13:27 27.09.2016.

ukoliko im daju mjesto predsjednika Sabora Plenković neka da ostavku.to bi značilo da je za golu vlast pred prvim ultimatumom pokleknuo.

DO
dobarsavjet
15:02 27.09.2016.

Dati im mjesto predsjednika Sabora, je potez očajnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije