Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadranka Kosor

'Hasanbegović ne bi mogao biti u Tuđmanovoj vladi'

Foto: 24 sata Video
1/3
27.09.2016.
u 13:30

– HDZ se danas pretvara u vrlo konzervativnu stranku, a Tuđman je inzistirao na širokom okupljanju. Ako i Plenković želi politiku okupljanja, pitam se gdje sam tu ja? – kazala je Kosor

Bivša premijerka Jadranka Kosor gostovala je u studiju 24 sata. Među ostalim, osvrnula se na mišljenje javnosti o Zlatku Hasanbegoviću, kojeg smatra uglednim znanstvenikom, ali smatra da ga ljudi nisu dovoljno upoznali.

– Izabran je s najvećim brojem glasova u Predsjedništvo HDZ-a i bio je visoko na listi. Ima pravo očekivati ministarsku poziciju, što god mi mislili o njemu. Ipak, takav ministar nikad ne bi bio u Tuđmanovoj vladi jer Tuđman je žestoko reagirao na bilo kakvu relativizaciju Ustava RH i antifašizma – rekla je Kosor dodavši kako je vrlo često kritizirala njegove odluke jer je jedini ministar koji za sobom vuče potpise 5000 kulturnjaka koji su tražili njegov opoziv.

– Plenković je sastavljao liste, to mu nije smetalo, a mogao je što je htio. S druge strane, Milanović je jako loše i traljavo sastavljao liste, nije mogao naći nova imena. Činio se čak i nezainteresiran – poručila je Kosor

Smatra da novu Vladu čekaju teški dani, a da novi predsjednik HDZ-a izbjegava govoriti o problemima koji slijede.

– Dolaze teški dani, a Plenković o tome još ne govori. On nema iskustva u vođenju nekog velikog resursa. Očekujem da se zastupnicima podijeli program Vlade RH s rokovima. Očekujem i da nam budu transparentno prikazani pojedinačni sporazumi zastupnika manjina s vlasti. 

– HDZ se danas pretvara u vrlo konzervativnu stranku, a Tuđman je inzistirao na širokom okupljanju. Ako i Plenković želi politiku okupljanja, pitam se gdje sam tu ja? – pita se Kosor.

>> 'Političari u emisijama obično rašire noge kao da rađaju. Kad bi to učinila političarka, napali bi je da se ponaša kao uličarka'

Komentara 42

Avatar juricamesko
juricamesko
14:20 27.09.2016.

ti si Jaco upravo tamo gdje si i zaslužila biti.nigdje.

Avatar niwrad
niwrad
14:12 27.09.2016.

Politika okupljanja je nužnost u ratnom stanju, a pošto danas rata nema onda je korištenje sintagme 'okupljanje' samo jeftini pokušaj Kosorice da se smjesti tamo gdje joj nije mjesto.

ER
Erazmo
15:03 27.09.2016.

Kosorica nije zaslužila da je vrate u stranku.Svojim djelovanjem i retorikom samo je činila štetu stranci i nikada je ne trebaju vraćati!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije