Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREFERENCIJALNI GLAS

Jandroković upozorava Horvata: 'Bit će poduzete odgovarajuće mjere'

Gordan Jandroković
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/4
24.08.2016.
u 16:55

Večernji list jučer je objavio odluku međimurskog HDZ-a da se svim članovima HDZ-a, ali i simpatizerima, pošalje preporuka da na parlamentarnim izborima upravo tehničkom ministru daju svoj preferencijalni glas

Odluka međimurskog HDZ-a da kroz preferencijske glasove podrži svog predsjednika Darka Horvata naišla je na negodovanje središnjice HDZ-a, a tek dan nakon što su doznali za kontroverznu taktiku iz centrale u Međimurje poslano je upozorenje.

Dopis potpisuje glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, a u njemu upozorava predsjednika međimurske organizacije Darka Horvata da odlukom po kojoj bi svi članovi HDZ-a u Međimurju trebali lobirati i glasovati jedino za njega krši odluke stranke za koje je i sam glasovao. 

– Upozoravam da bi takav postupak bio u suprotnosti s odlukama Predsjedništva i Središnjeg odbora te izbornom strategijom HDZ-a, u smislu da svaki HDZ-ov kandidat na izbornim listama treba imati jednak tretman u korištenju instituta preferencijalnog glasovanja. Podsjećam da ste osobno glasovali za te odluke – stoji u dopisu Jandrokovića Horvatu. Dodaje se i da se hitno traži zapisnik sa sastanka te ako su takve odluke donesene, njihovo hitno povlačenje. 

– U suprotnom bit će poduzete odgovarajuće mjere – posljednja je rečenica dopisa.

Podsjetimo, Večernji list jučer je objavio odluku međimurskog HDZ-a da se svim članovima HDZ-a, ali i simpatizerima, pošalje preporuka da na parlamentarnim izborima upravo tehničkom ministru daju svoj preferencijalni glas.

– Preporučuje se svim članovima Županijskog odbora da potencijalne HDZ-ove birače potiču na preferencijalno glasovanje za kandidata broj 3 – Darka Horvata, a da se suzdrže od lobiranja za ostale kandidate, posebno od lobiranja za kandidate koji su iz drugih županija – stoji u odluci međimurskog HDZ-a.

U obrazloženju ovakve kontroverzne odluke koja ulazi u domenu utjecanja na ishode izbora tvrde da se žele samo osigurati da jedan Međimurac uđe u parlament, ali i priznaju da će lobiranjem nastojati uvjeriti Andreja Plenkovića, predsjednika HDZ-a, da u novu Vladu uvrsti Darka Horvata.

U središnjici HDZ-a, što dokazuje i dopis Jandrokovića Horvatu, ovim potezom lokalne organizacije nisu bili oduševljeni naročito stoga što je na listi za treću izbornu jedinicu još troje Međimuraca i to Sunčana Glavak na petom mjestu, Nikolina Babić na desetoj poziciji te Dražen Srpak na začelju liste.

>> 'To nije stav HDZ-a, to nije moj osobni stav': Plenković se ispričao Kajtaziju zbog uvreda koje mu je uputio Culej

>> HDZ-ovci u 2. jedinici imaju limit 10.000 kn

Komentara 8

TO
tolitol
18:39 24.08.2016.

Opet još jedan dokaz koliko nam je potrebna izmjena izbornog sustava. I nažalost još jedan podsjetnik da ni HDZ ni SDP ne žele demokratizaciju stranačkog života. Ma kakvi preferencijalni glasovi, ono što odrede partijske centrale, to samo smije u Saboru. A glasači su tu da bi dali glas za ovu ili za onu opciju. I to je to. Kao što se Karamarko (i politički brat mu blizanac Milanović) zdušno opirao referendumskoj inicijativi o izmjeni izbornog sustava, tako izgleda i novo Plenkovićevo vodstvo HDZ-a. Užas.

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
20:37 24.08.2016.

jandrokovic moralna vertikala isuse dragi takve ulizice nema na kugli zemaljskoj nevjerovarna osoba pitam se jel mu se prijatelji ak ih ima usude ikaj povjerit ma lok je nevjerovatan legenda

MA
Magdalenahdz
19:26 24.08.2016.

Za MOL spreman Darko Horvat, Karamarkov libling, je pročitan?! Pa kaj je konačno neko shvatil da je Horvatova ekipa ubila HDZ u Međimurju?! Bravo Jandrokoviću!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije