Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srb poručio:

'Svakodnevne provokacije iz Srbije su dogovorene. HDZ i SNS koalicijski su partneri u Europskom vijeću'

25.08.2016.
u 12:26

"Hrvatska ne poduzima nikakve konkretne akcije osim verbalnih odgovora na srbijanske provokacije, što upućuje na sumnju da je riječ o dogovoru", rekao je. Dodao je i kako su Srpska napredna stranka (SNS) i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) članice Europske pučke stranke te su "praktično postale koalicijski partneri u Europskom vijeću".

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb tradicionalno je sa svojim stranačkim članovima u Osijeku na početku Vukovarske ulice u četvrtak zapalio 87 svijeća kako bi se simbolično prisjetili početka bitke za Vukovar prije 25 godina, a tom je prilikom i poručio kako je uvjeren da su "svakodnevne provokacije iz Srbije dogovorene".

"Hrvatska ne poduzima nikakve konkretne akcije osim verbalnih odgovora na srbijanske provokacije što upućuje na sumnju da je riječ o dogovoru", rekao je. Dodao je i kako su Srpska napredna stranka (SNS) i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) članice Europske pučke stranke te su "praktično postale koalicijski partneri u Europskom vijeću".

"Konačno, posljednja Vučićeva najava dolaska u Dubrovnik, pa onda odustajanje, očito nije ništa drugo nego u funkciji hrvatske predizborne kampanje i vjerojatnog dogovora između koalicijskih partnera SNS-a i HDZ-a. Koliko god to hrvatskoj javnosti zvučalo nevjerojatno, događaji iz prošlosti govore nam o tome da se takvo što već događalo i vjerojatno će i to u jednom trenutku izići na vidjelo", rekao je predsjednik HSP-a Srb.

"Već smo bili svjedocima sličnih dogovora između bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera i bivšeg slovenskog premijera Janeza Janše u Piranskom zaljevu u vrijeme hrvatske predizborne kampanje", napomenuo je i dodao kako je to izišlo na vidjelo prilikom suđenja Janezu Janši u Ljubljani.

Srb je podsjetio kako je 25. kolovoza 1991. godine pala prva granata na Vukovar, a bitka za taj grad protegnula se na gotovo stotinu dana. Dodao je i kako HSP taj datum obilježava kao znak odlučnosti i hrabrosti hrvatskih branitelja i građana u obrani Vukovara i domovine.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar johny21
johny21
12:48 25.08.2016.

Opet sitna podmetanja koja pokušavaju pobratiti HDZ i SNS! Nemogu vjerovati da je netko pametan napisao ovaj članak!

KA
kapunjohan
13:01 25.08.2016.

Ako ste nacionalna stranka- sve za Hrvatsku- onda ne rušite stranke koje gaje makar malo nacionalnoga ponosa- rušite SDP ako imate petlju. Otimanje za ,,desne,, birače ne donosi Hrvatskoj ništa dobro, to je borba samo za vlastite interese pojedinaca.SDP je skupio sve ,,lijevo,, i misli da ih je više, borite se za višak ,,desnih,, to je nacionalni interes Hrvata.

Avatar Becarina
Becarina
15:00 25.08.2016.

Haha, udbas Srb nije dozvolio, odbio ujedinjenje pravaskih frakcija i sad Paraginomn retorikom drzi Pomak ispod izbornog praga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije