Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

'Ja nisam bio malo protiv Tuđmana, pa za Tuđmana, pa s Mesićem, pa s Manolićem...'

Zoran Milanović
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/12
07.10.2015.
u 14:28

– Branko Grčić je čovjek koji se satire od posla. On ima brojke u malom prstu. Prema tome, moguće je da mu se dogodi lapsus, jer to je lapsus i to je itekako jasno – rekao je Milanović.

Premijer Zoran Milanović danas je u Zaboku službeno pustio u promet prvu dionicu brze ceste Popovec – Marija Bistrica – Zabok sa spojem na Breznički Hum. Radovi na toj dionici od Mokrica do Andraševca dugoj 5,2 kilometara počeli su prije tri godine.

– Zagorje je među prvima u Hrvatskoj imalo ceste, samo prije mnogo godina i vrijeme je da se i u Zagorju prometnice moderniziraju. One su danas u vrlo lošem stanju, jer dugo nije bilo ozbiljnijih ulaganja, pa je zato u cestogradnju ovdje ulagano više nego u drugim dijelovima Hrvatske – rekao je premijer Milanović. Na upit novinara hoće li i izgradnja drugih dviju dionica ići istim tempom, premijer je rekao je da će radovi ići čak i brže. Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić rekao je kako je projekt izgradnje realiziran s upola manjom cijenom nego što je isprva bilo planirano te je ova dionica umjesto umjesto 400, koštala 200 milijuna kuna.

Hajdaš Dončić je najavio i nastavak gradnje

Trasa do Bedekovčine trebala bi biti gotova do ljeta iduće godine, a do Zlatar Bistrice, ovisno o provođenju javnih natječaja, već za dvije i pol godine. Budući da su navečer u Zaboku predviđeni i stranački skupovi na upit koristi li ulogu premijera i u stranačke predizborne svrhe, Milanović je rekao da su ovakvi projekti i još niz drugih koje su napravili nešto što je ova Vlada napravila i to imaju pravo pokazati javnost.

Našim građanima, za razliku od nekih drugih, za koje se zna gdje je novac završio, moramo položiti račune i pokazati im na što trošimo novac poreznih obveznika.

Na upit o Grčićevu nastupu u jučerašnji emisiji „Otvoreno“, u kome mu HDZ  predbacuje kako potpredsjednik Vlade ne zna koliko iznosi dva posto od ukupnog godišnjeg PDV-a,  premijer je rekao da se Grčić svakodnevno „satire od posla“ i da mu se jednostavno dogodio lapsus. Nadovezao se kako SDP nije za smanjenje stope PDV-a jer smanjenje sa 25 na 23 posto nosi četiri milijarde kuna manje novca u proračunu i zapitao se gdje onda rezati i čime bi se onda platili novi troškovi. No, ponovio je da će Vlada smanjiti PDV sa 25 na 13 posto na neke proizvode, prvenstveno prehrambene i to na one, poput, primjerice, mandarina, koje većim dijelom izvozimo, čime bi se pomoglo izvoznicima. Na kraju je dodao i kako svojim istupima HDZ pokazuje totalni nemar i „kao da im se živo fućka“ za daljnju budućnost Hrvatske.

– Mi smo odgovorni ljudi: nisam ovamo došao prije četiri godine i rekao ''imat ćete za pola godine autocestu ili cestu''. Tako je svuda u Hrvatskoj, jučer u Pločama. Ove godine je u Hrvatskoj otvoreno dvadeset i pet hotela, od kojih su gotovo svi sufinancirani sredstvima HBOR-a. To je politika, to nije slučajno. Mi taj novac nismo davali – neki možda jesu – svojim prijateljima da se izvuku iz tekuće nelikvidnosti u svojim hotelima, nego samo za nešto novo. Prema tome, cijenim mlade docente s bilo kojih sveučilišta koji pokušavaju pomoći, ali to nije uvjerljivo. Neka gospoda objasne, ako su to uopće u stanju, kako misle zatvoriti te škare. Problem kod HDZ-a i kod Karamarka jest u tome što se ponašaju kao da im se živo fućka. Nije to toliko neznanje, ljudi se sad rugaju s njim, s pravom. To je jednostavno potpuni nemar, stav da možeš reći bilo što i da te nitko za to neće ništa pitati, da možeš svaki dan mijenjati stajalište. Vlada četiri godine radi na manje-više isti, uporan način. Ja, osobno, zadnjih osam godina kao predsjednik SDP-a. Sve je isto, ja nisam bio malo protiv Tuđmana, pa za Tuđmana, pa s Mesićem, pa s Manolićem, pa s Bujancem – odgovorio je predsjednik Vlade Milanović.   

Nakon toga premijer je svoju turneju nastavio posjetom Općoj bolnici na Bračku i Bolnici hrvatskih veterana gdje se susreo s osobljem bolnice i veteranima, nakon toga posjetio je dvorac Bračak – budući centar održivog korištenja energije, tvornicu ZMH Horvat u Konjščini, Centar za djecu i mlade s intelektualnim teškoćama u Zajezdi pokraj Budinščine, Mariju Bistricu gdje se susreo s rektorom Svetišta Majke Božje Bistričke, mons. Zlatkom Korenom te na kraju svoje turneje i Zabok.

>> Otkrivamo plan Hrvatska raste: Program SDP-a u sedam poglavlja!

Komentara 119

SL
sly7
14:42 07.10.2015.

ova vlada je jedan veliki lapsus!

SL
sly7
14:40 07.10.2015.

milanoviću da li su te brojke o povećanju javnog duga što ima u malom prstu, o broju mladih koji je otišao iz Hrvatske, o demografskom padu i sl. Da li su to brojke koje brankec ima u malom prstu?????

FR
Francheska
14:41 07.10.2015.

Samo što on taj lapsus konstantno ponavlja! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije