Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DOBRO ZA ZEMLJU'

Reiner: Nadam se da će se Sabor konstituirati u ustavnom roku

Željko Reiner
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/9
24.11.2015.
u 13:24

Reiner je izrazio nadu da će pregovori s Mostom završiti u roku od sljedećih najviše 20 dana

HDZ-ov potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner danas je izrazio nadu da će se novi saziv Sabora konstituirati u ustavnom roku jer bi to, kaže, bilo dobro za zemlju.

Reiner je napomenuo da se Sabor treba konstituirati u roku od 20 dana od dana kada počinje teći ustavni rok za njegovo konstituiranje. – On se konstituira ne dolaskom zastupnika u Sabor, već izborom predsjednika Sabora. Pritom ne moraju biti izabrani potpredsjednici Sabora – rekao je Reiner, upitan kada će se konstituirati Sabor. 

Na HDZ-ovoj međunarodnoj konferenciji "Demografska politika – temelj razvoja EU i Republike Hrvatske" Reiner je novinarima izjavio i kako se nada da će se Sabor konstituirati u ustavnom roku te da će pregovori s Mostom završiti u roku od sljedećih najviše 20 dana, kako bi Sabor mogao početi s radom. 

Upitan hoće li osnivanje HRID-a, političke stranke Drage Prgometa uz kojega su još dvije zastupnice Mosta, utjecati na pregovore i konstituiranje nove vlade, ponovio je kako HDZ zastupa stav da je Most cjelina i da pregovara s tom cjelinom. – Most smatramo cjelinnom, ali, nažalost, SDP je išao drugim putem pokušavajući  fragmentirati Most, misleći da će im to ići u prilog – kazao je Reiner. Upitan ima li Domoljubna koalicija dovoljno potpisa i jesu li ih skupili više od 59, Reiner je odgovorio da će se to vidjeti kada ih HDZ-ovci donesu. 

Vezano uz posjet Hrvatskoj potpredsjednika SAD-a Joea Bidena, rekao je kako je našoj zemlji itekako stalo do tog posjeta s mnogih aspekata, istaknuvši taj posjet i kao američku poruku Hrvatskoj da im je važan čimbenik na kojega se računa.

Reiner nije želio odgovoriti na pitanje vezano uz HDZ-ova koalicijskog partnera HČSP, iz kojega su se na komemoraciji u Laslovu, za 24. godišnjicu okupacije tog slavonskog sela nastanjenog većinom mađarskom manjinom, pozvali na desničarsku mađarsku stranku JOBBIK. – Ne mislim komentirati pisanje jednog medija ili portala – kazao je Reiner.

>> Most se drži skupa, ali raspad slijedi kad odaberu stranu

>> Mostu prijeti gnjev birača zbog plaće za tri Sabora

Komentara 23

KA
KaNiDora
14:24 24.11.2015.

HČSP je parlamentarna stranka a JOBBIK treća stranka u Mađarskoj. BOže kojih zatucanih novinara po ovim medijima ??

MT
Mirko Tot
16:21 24.11.2015.

Imam utisak da ovi iz Mosta prije Bozica posvecuju kuce, koliko se secu gradom.

ST
stefj
18:16 24.11.2015.

Eh, teško će HDZ do vlade. Evo sad je Prgomet odnio 3 glasa iz Mosta, a Petrina isto preferira SDP... Baš interesantno kako mediji forsiraju tu koalicija SDP-a i Mosta, svaki puta kada netko iz HDZ-a kaže da se slaže u nečime s Mostom, odmah je tu Prgomet, odmah intervju s Petrinom, odmah (opet) ankete itd. Ne samo da je postojala preizborna "masaža", imamo i postizbornu još dodatno pojačanu... U svemu je najbolji SDP, koji je dobio izbore na tome da neće raditi promjene i reforme, da bi ih sad gorljivo zagovarao. Mahali su zastavama i glumili domoljube, već u izbornoj noći niti jedne Hrvatske zastave u stožeru, a kako vidimo, opet kreće i maltretiranje partizanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije