Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lovrinović o sastanku

'Vidim u Karamarkovim i Milanovićevim pogledima mješavinu bijesa, tuge, nelagode i kiselih osmjeha'

Ivan Lovrinović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
09.12.2015.
u 13:19

Poručio je kako i HDZ i SDP računaju da će jedni druge izbaciti iz sedla i sastaviti vladu s Mostom

Ivan Lovrinović, izabrani zastupnik Mosta, na svom se Facebook profilu osvrnuo na jučerašnji sastanak Mosta s predstavnicima koalicije Hrvatska raste i Domoljubne koalicije.

Kazao je kako je početak sastanka protekao u napetoj atmosferi koja se ''mogla prstima opipati''.

– Vidim u Karamarkovim i Milanovićevim pogledima mješavinu bijesa, neke tuge, nelagode i kiselih osmjeha. Zasigurno su se pitali što tu rade, je li istina da moraju biti upravo tu pred tolikim kamerama. Najradije bi oni jedni drugima, a i nama, sasuli u face sve što misle ili bi se bahatili, ali ne mogu jer je prijenos uživo. Nismo znali hoće li sastanak biti u ozračju tolerancije i sprema li se kakav "ispad". Božo je u samom početku bio malo napet, ali kako je sastanak odmicao, sve je sigurnije vladao situacijom. Dobro se držao! Gledam HDZ-ove i SDP-ove timove; ozbiljna lica, zabrinuti pogledi i šutnja koja mnogo govori. Smeta im taj MOST, a ne mogu se međusobno dogovoriti. Prvi put su građani mogli vidjeti koliko je mržnje i netolerancije među tim dvjema strankama – napisao je Lovrinović.

Poručio je kako i HDZ i SDP računaju da će jedni druge izbaciti iz sedla i sastaviti vladu s Mostom

– Rečeno im je da su ankete pokazale da ni Karamarko ni Milanović ne mogu biti kandidati za premijera. Razumiju li to? Ako jedna strana otpadne, logično je zbog opće situacije da ćemo trebati formirati vladu s jednim partnerom koji će biti u stanju provoditi predano reforme koje smo u predizbornoj kampanji obećali: smanjiti nezaposlenost (posebno mladih), potaknuti demografski rast, provesti monetarnu reformu, reformirati poreznu politiku i upravljanje javnim dugom te javnu upravu i lokalnu samoupravu. 
No, ako se odlučimo na takav korak, presudno će biti to da nas partner uvjeri da sa svojim ljudskim potencijalima može jamčiti provedbu reformi. Naši birači i članovi smatraju, a također i ankete, da oni koji su neuspješno sudjelovali u prethodnim vladama ili nose kakav drugi loš teret neće moći u tome sudjelovati. U suprotnom, idemo na nove izbore na kojima trebamo što više vaših glasova kako se ne bismo morali gnjaviti u jalovim pregovorima, već čvrsto preuzeti odgovornost i provesti reforme bez kojih nikada nećemo izaći iz krize. Stručnjaci iz MOST-a, koji su se javno izložili i podnijeli teret izbora bit će najvatreniji i najbolji realizatori promjena za koje se zalažemo u budućoj vladi. Ako za neko područje budemo trebali stručnu nestranačku osobu, rado ćemo je prihvatiti. Onaj tko misli da će s MOST-om moći drukčije – vara se, poručio je Lovrinović.

>> Most se sastaje s HDZ-om i SDP-om

Komentara 126

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
13:33 09.12.2015.

Mnogi bi mogli biti kiseli poslije sve izglednijih novih izbora, uključujući i MOST.

DU
Deleted user
13:32 09.12.2015.

U MOST-u kao da su svi pijani, svako priča svoje iz svoje zabiti, jedinstvenoga stava ni blizu!

MI
mirnakupa
13:38 09.12.2015.

Dosta bahato za nekoga tko ima 10% sabora.Glumi se neka odlučnost, a sve vrvi proturječima. Dragi mostovci, odlučite s kim ćete - ako imate hrabrosti. Novi izbori neće donijeti nikakvu promjenu i sami to znate. Počnite biti odgovorni i ne trošite nam novac/vrijeme/živce uzalud.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije