Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koalicija 'Spremni'

'Dok smo mi živi, u Hrvatskoj neće biti niti SAO Krajine, niti nove Jugoslavije'

srb
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
31.10.2015.
u 23:15

Saborski zastupnici koalicije Spremni zatražit će da se provede lustracija, nedjelja da bude neradni dan te da se u Ustav unese da je Vukovar mjesto posebnog pijeteta.

Koalicija Spremni, koju čine Hrvatska konzervativna stranka (HKS), Hrvatska stranka prava (HSP) i Obiteljska stranka zalagat će se u Saboru za maloga čovjeka, lustraciju, neradnu nedjelju kao i zaštitu života od rođenja do prirodne smrti. Nositelj liste za V. Izbornu jedinicu ove koalicije Marijan Pavliček rekao je i kako će tražiti od Srbije da Hrvatskoj isplati ratnu štetu, a s ciljem bolje i čvršće povezanosti s dijasporom najavio je osnivanje Ministarstva za iseljenike.

– Ova koalicija Hrvatskoj nudi stvarne, a ne kozmetičke promjene. Dosta nam je ove nesposobne vlasti. U zadnjih 20 godina HDZ i SDP izmjenjivali su se na čeku Hrvatske i pri tome nisu ništa dobroga učinili za Hrvatsku, kazao je Pavliček dodajući i kako će se zalagati da Vukovar bude mjesto posebnoga pijeteta kao i grad, što bi ugradili i u zakon, gdje je jedini službeni jezik hrvatski jezik, a pismo latinica.

– Ako ne učinimo hitno za 20 godina područje od Vukovara do Iloka bit će „spaljena zemlja“. Čeka nas scenario poput grčkog, istakao je Pavliček. Okupljenima su se obratili i čelnici stranaka Koalicije Spremni koji su istaknuli potrebu da se izađe na izbore i učine promjene za boljitak Hrvatske.

– U Hrvatskoj je na vlasti nalazi "minhenska bojna". Zahtjevat ćemo na uvid imovinske kartice da vidimo odakle im tolika imovina i kako su je stekli, rekla je predsjednica HKS-a Ruža Tomašić. Čelnik HSP-a Danijel Srb kazao je kako poslije uvođenja dvojezičnih natpisa u Vukovar i primjene Ustavnoga zakona o pravima nacionalnih manjina ima saznanja da HDZ i SDSS dogovaraju postizbornu suradnju.

– Pupovac je svjestan da neke stvari ne može odraditi sa SDP-om ali da može sa HDZ-om. Ipak, dok smo mi tu i dok smo mi živi u Hrvatskoj neće biti nov Jugoslavije, SAO Krajine niti će Hrvatska biti zemlja podijeljenog suvereniteta, rekao je Srb. Čelnik Obiteljske stranke Mate Knezović rekao je kako se djeca u Hrvatskoj „truju“ na razne načine i da se na taj način udara na temelje društva, odnosno, na obitelj. - Od izbora do izbora Hrvatskom vladaju sve gore od gore, nemoralnije od nemoralnije i nesposobnije od nesposobnije vlasti. Vrijeme je da se tome stane na kraj, istakao je Knezović. 

>>'Mi smo vam jedino jamstvo da nakon ovih izbora nećete dobiti na vlasti 'otadžbinsku' koaliciju'

>>'Pupovčeva deklaracija na mala vrata vraća Hrvatsku u 1991. godinu'

Komentara 72

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
00:01 01.11.2015.

Nigdje ne mogu procitati kakva je imigrantska politika razlicitih stranaka. Svi kao da su se probudili 1945.

Avatar majmunranko
majmunranko
22:45 31.10.2015.

Zar vaša drugarica Ruža Tomašić nije rekla da će podržati druga Zoku ako će mu trebati? Kao i drug Glavaš? Što je to nego nova Jugoslavija? SDSS je već sad u koaliciji s SDP-om, imaju zajedničku izbornu listu koju ćete vi podržati.

NO
novalastavica
05:29 01.11.2015.

Zasto jugosrpski mediji je objave osudu zlocinca Broza i njqegovih sljedbenika od strane hrvatskog etickog sudista za genocid nad hrvatskim narodom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije