Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori

SDP na kampanju potrošio 10 milijuna, od donatora dobio 32.600 kuna

Predizborni skup koalicije Hrvatska raste
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
31.10.2015.
u 16:56

Donacije, pak, mogu prikupljati do završetka izborne promidžbe, dakle do ponoći, 6. studenoga, a cjelovita izvješća o financiranju kampanje za parlamentarne izbore, dužni su podnijeti 30 dana nakon održanih izbora, zaključno do 8. prosinca.

SDP-ova koalicija Hrvatska raste na izbornu je kampanju potrošila nešto više od deset milijuna kuna, a od donatora je za nju dobila skromnih 32. 600 kuna, pokazuju izvješća o primljenim donacijama i o troškovima kampanje za razdoblje od 15. do 31. listopada.

Troškovi po izbornim jedinicama prilično su ujednačeni, kreću se od 915. 276 kuna za Četvrtu do 1, 2 milijuna kuna za Prvu i za Desetu izbornu jedinicu.

 SDP, odnosno njegova Koalicija, svoja su izvješća predali Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) u subotu, rekao je novinarima Orsat Miljenić, nestranački kandidat na listi Koalicije.

 HDZ -ova Domoljubna koalicija također je u subotu predala DIP-u svoja izvješća, rekla je šefica HDZ-ove kampanje Josipa Rimac i najavila da izvješća objaviti 2. studenoga, dakle, u zakonskom roku.  

Svoja izvješća već je objavila stranka Hrvatska zora Milana Kujundžića, od donatora je dobila 43. 906 kuna, a na kampanju je potrošila 57. 370 kuna, najviše za Prvu (32. 500 kuna) i za Devetu (14. 700 kuna) izbornu jedinicu

Zaključno do subote, 31. listopada izborni sudionici dužni su DIP-u dostaviti izvješća o donacijama koje su primili za financiranje izborne promidžbe i o troškovima promidžbe. Najkasnije do ponoći 2. studenoga ta izvješća moraju učiniti dostupnim javnosti, dakle objaviti ih na svojim web stranicama ili u dnevnom tisku. 

Donacije, pak, mogu prikupljati do završetka izborne promidžbe, dakle do ponoći, 6. studenoga, a cjelovita izvješća o financiranju kampanje za parlamentarne izbore, dužni su podnijeti 30 dana nakon održanih izbora, zaključno do 8. prosinca.

>> Hrvatska po svim pokazateljima tone, a nikako ne raste

Komentara 39

BU
Bulaba
17:03 31.10.2015.

A tko je platio ostatak, udba i Srbija? Ili hrvatski porezni obveznici? Da nije kapnula provizija za prodaju Kupara nekakvom misterioznom fondu iz Beča?

Avatar traktoraš
traktoraš
17:11 31.10.2015.

Po ovoj donaciji se vidi da komunisti i njihovi podrepaši gube izbore ,nitko ne daje lovu luzerima.

DU
Deleted user
17:37 31.10.2015.

Hahaha i onda se oni javljaju za Sanadera i pljuju HDZ zbog njega. On je ukrao 10 milijuna, ali koliko je njegova sposobna vlada donijela Hrvatskoj to nitko ne spominje. Ovi potroše 10 mil. na kampanju i onda su oni časni i pošteni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije