Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA

Predsjednica o davanju mandata: Odbija svaki pritisak, čekat će sve rezultate

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
12.10.2015.
u 20:10

Premda ponavlja da ne želi sudjelovati u kampanji, to joj se stalno nameće, tumače izvori bliski predsjednici.

Odbijam bilo kakvu vrstu pritisaka kad je riječ o budućem mandataru vlade. Odluku o mandataru donijet ću nakon izbora, u skladu s ustavnim ovlastima i rezultatima izbora – odgovor je predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović na tvrdnje SDP-ova Peđe Grbina.

Premda ponavlja da ne želi sudjelovati u kampanji, to joj se stalno nameće, tumače izvori bliski predsjednici. Nakon Grbinove konferencije za novinare, postavlja se pitanje kako ostati izvan kampanje kad je ministri i SDP-ovci napadaju, a novinari traže reakciju. Predsjednica smatra da se odgovorni ljudi trebaju kloniti takve komunikacije preko medija, što ona smatra isključivo kao instrument kampanje i pritiska na nju.

To što je najavila da će se konzultirati s ustavnopravnim stručnjacima oko davanja mandata, ne znači da joj nešto nije jasno, a jest sve, nego želi čuti nezavisna mišljenja o tom članku Ustava. Ne želi voditi hipotetsku raspravu i podsjeća da kampanja još nije počela, a kamoli da se znaju rezultati. Izvori kažu da neće mandat dati dan nakon izbora, uostalom 15. studenog vjerojatno će se izbori ponegdje i ponavljati, pa valja čekati obradu svih rezultata. Na Pantovčaku ne žele nagađati, no kažu da rezultat i ne mora biti toliko tijesan kako se očekuje.      

>> Predsjednica ne smije biti osoba ispod čijih skuta se skriva Tomislav Karamarko

>> Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila Opatovac: Da sam bilo koji ministar, ne bih kritizirala predsjednicu

Komentara 202

Avatar Retardo
Retardo
15:33 12.10.2015.

Je li konačno dosta ovog cirkusa da notorni udbokukurikavski dibidusi tipa Peđe, Geđe, Pređe, Jove, Žike, Lale i Ostoje, likovi koji bi da im nema partije evenualno mogli negdje raditi kao peti pomoćnici zamjenika seoskog javnog bilježika, okolo sole pamet predsjednici i Ustavnom sudu?

Avatar Bruno
Bruno
15:32 12.10.2015.

Ivo Josipovic sa svojim medijima, Perkovicima, Mustacem pomogao je Milanovicu da osvoji vlast , to izgleda nikom nije smetalo . Smeta domoljublje i svjetonazor koji povezuje Kolindu s domoljubnom opcijom . Tko je taj Grcic uopce , kakav faktor u zivotu Hrvata??

Avatar Anemični HDZ
Anemični HDZ
15:35 12.10.2015.

pogledajte pedju i sve vam mora biti jasno,,,, vidite dok maldi i školovani odlaze on u hrvatskoj kotira visoko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije