Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3. PROSINCA

Polovici zastupnika novog saziva Sabora bit će to prvi put u klupama

zastupnici
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
27.11.2015.
u 10:15

Najmlađa zastupnica je Marija Puh (30) iz koalicije Hrvatska raste, a najmlađi zastupnik je Ivan Sinčić (25) iz Živog zida

Polovici zastupnika koji će 3. prosinca, kada se prvi put sastaje novi, osmi saziv Hrvatskog sabora, sjesti u zastupničke klupe to će biti prvo parlamentarno iskustvo.

Od 151 izabranog zastupnika prvi put je izabrano njih 76, dok prethodno parlamentarno iskustvo ima 75 zastupnika, pokazuje saborska analiza.

Zastupnici osmog saziva u prosjeku su stari kao i zastupnici u prethodna dva saziva, imaju prosječno 49 godina, zastupnice su godinu mlađe, imaju 48 godina.

Samo troje zastupnika mlađe je od 30 godina. Najmlađa zastupnica je Marija Puh (30) iz koalicije Hrvatska raste, a najmlađi zastupnik je Ivan Sinčić (25) iz Živog zida.

Sedmero zastupnika je starije od 65 godina. Najstarija zastupnica je Marija Ilić (70) iz koalicije Hrvatska raste, a najstariji zastupnik je HDZ-ov Miroslav Tuđman (69).

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da će prvu sjednicu 8. saziva Hrvatskoga sabora sazvati za 3. prosinca.

>> 'Nitko nema potporu dovoljno zastupnika. Prvo zasjedanje Sabora bit će 3.12., a drugi krug konzultacija 7.12.'

>> Reiner: Nadam se da će se Sabor konstituirati u ustavnom roku

Komentara 22

HY
Hygeia
11:31 27.11.2015.

Pitam se samo kakvi su to ljudi koji su za ovog x puta kaznjavanog Sincica glasali,i kakvog radnog iskustva taj uopce ima?Verojatno su njegovi glasaci ti koji nemisle kredite vracati ali se isto tako ne iseliti iz tih stanova/kuca kojeoje bankama pripadaju .U ostalom i kakva je to drzava kada kaznjavani mogu biti u Saboru..Pa vi da imate stanovnika kao Njemacka (81 Miliona a ima 601 zastupnika) vi bi imali 3000 zastupnika.Po tom broju stanovnika vama je dovoljno max.50 zastupnika.

DU
Deleted user
10:50 27.11.2015.

Blago nama sa ovakvim kompetentnim likovima u Saboru..... Uhljeb!!!

FO
ForeignLegion1987
11:50 27.11.2015.

al je ovaj manipulator i neradnik vijeciti sdutent koji je sve skole zapoceo a nijednu zavrsio al je zaj ebo ostatak zivog zida ...oni galamili i ostali na ulici a on se zavalio u fotelju majko mila nasta je spala hrvatska kad ovakve protuhe sjede u saboru,,,tko je ovdje lud

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije