Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zastupnik Mosta

Petrina: Sigurno neću ići k Prgometu i Hridi

Stipe Petrina
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
30.11.2015.
u 12:00

Kazao je kako 'sigurno zna' da se pojedini zastupnici plaćaju kako bi se priklonili jednom ili drugom taboru

Zastupnik Mosta i primoštenski gradonačelnik Stipe Petrina komentirao je za N1 televiziju mogućnost da je zaista postignut dogovor između HDZ-a i MOST-a prema kojemu će Božo Petrov biti premijer, a Tomislav Karamarko potpredsjednik vlade za unutarnju politiku.

– Super! To nije ništa drukčije od onog što sam rekao prije osam mjeseci, da je Božo Petrov projekt HDZ-a, podsjetio je.

Upitan za koga će glasati u četvrtak, kazao je kako će još vidjeti.

– Kako stvari stoje, mislim da neću za nikoga – odgovorio je.

Osvrnuo se i na medijske napise kako su odgovori na MOST-ove prijedloge reformi tek puka formalnost te da je odluka već donesena – u korist HDZ-a.

– Ja sam javno rekao Petrovu da imam dojam da je više od pola zastupnika MOST-a ''bezecirano'' od HDZ-a, komentirao je Petrina, a upitan je li i njemu dan ultimatum da se do četvrtka odluči za stranu, odgovara:

– Na ultimatume nikad nisam pristajao, a ako je MOST stavio ultimatum pred mene, kao i pred gospođe iz HRID-a, onda neka mi kažu zašto nam je uskratio pravo glasa u subotu, kaže Petrina, dodajući da su poruke koje se odašilju sa tih "fantomskih nacionalnih vijeća – jasne".

Pravila igre

Nakon što je javno prigovorio zbog toga što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zatražila konzultacije s Božom Petrovom u četiri oka, odgovorio je i zašto zbog toga nije prigovorio odmah na licu mjesta.

Pravila igre kroji domaćin. Nije moje da dijelim lekcije predsjednici, ali je moje da o tome obavijestim javnost – odgovara Petrina. 

 – To me zasmetalo jer pitam se što to delegacija Mosta ne smije čuti, a vezano je uz konzultacije oko sastava nove vlade. To nije uobičajena procedura, a jako je nekorektno to što je Most poručio da do toga čak nije ni došlo, kazao je Petrina. 

Smatra kako predsjednica nije neutralna jer u suprotnom ne bi bilo potrebe da njega i ostale zastupnike isključi iz razgovora. 

– Pitao sam Petrova što je to bilo toliko važno da mi ne možemo čuti, a on mi je odgovorio kako je to bilo recikliranje onoga što je govorila svima, ali nakon toga situacija je bila drukčija – naglasio je. 

Kazao je kako ''sigurno zna'' da se pojedini zastupnici plaćaju kako bi se priklonili jednom ili drugom taboru.

 – Jedan dobar dio ljudi iz MOST-a mi se obraća, a da ih ja ništa ne pitam, i govori mi kako neće ni u snu dati pristanak jednoj političkoj opciji. U subotu smo vidjeli da su sasvim drukčije okrenuti i nikad nisam vidio toliku količinu mržnje kao prema tim gospođama iz HRID-a. Solidarizirao sam se s njima zato što sam legalist, džentlmen i gospodin – kazao je Petrina. 

'Ne idem k Prgometu'

Gostujući na HRT-u kazao je kako sigurno neće ići k Prgometu i Hridi. 

– Ako ne budem dio Mosta, bit ću samostalan – rekao je.

Kazao je kako mu nitko iz koalicijskih blokova nije pristupio. 

– Znam da je jedan zastupnik Mosta rekao da se i njemu prijetilo, što me je iznenadilo. Mi smo u koaliciji s nezavisnom strankom Mosta i moj mandat pripada jedino Nezavisnoj listi Stipe Petrine. Ako to bude problem Mosta, dat ću ga Mostu ako će to biti jedini uvjet da Hrvatska krene dalje – rekao je Petrina.

Na pitanje što će se dogoditi ako u korist HDZ-a otpadne još dio zastupnika Mosta, odgovorio je kako on ne odgovora za nikoga. 

Pozvao je Petrova da ga ponovno pozove na sljedeće konzultacije.

– Besmisleno je tražiti od HDZ-a i SDP-a da se pismeno izjasne, a meni i još dvjema gospođama uskratiti pravo glasa – rekao je Petrina. 

>> Petrina ljutit jer su predsjednica i Petrov nasamo razgovarali. Sve je više pritisaka na Most

Ključne riječi

Komentara 105

EB
eustahije_brzić
11:47 30.11.2015.

Petrina, reci ti nama bolje koliko škuda sio dobio od crvenih kmera i koju stolicu?

OB
obivankenobi
11:46 30.11.2015.

Zasto ne kaze koliko on kosta.

PO
potrebi
11:55 30.11.2015.

U Hrvatskoj živi veliki broj kulturnih i pristojnih ljudi, a večernji pet puta na dan stavlja članke s ovim smećem od čovjeka. A komentatorima poruka, otvorite više korisničkih imena i nalupajte tog šumadnca kamočedu što vam stalno minuse udara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije