Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karamarko u Šibeniku

'Ova vlast pod okriljem mraka u Vukovaru je uvodila ćirilicu, a branitelje je nazivala sramotom'

HDZ
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
13.10.2015.
u 18:20

Rekao je i da HDZ neće dopustiti propadanje sporta, a posebno je naglasio – NK Hajduka

HDZ i koalicijski partneri Domoljubne koalicije u Šibeniku su u punoj dvorani na Baldekinu predstavili izborni program.

– Ja sam u 9. izbornoj jedinici nositelj jer se vraćam svome domu. Ja sam Zadranin, vraćam se tamo odakle sam došao. No, s posebnim osjećajem dolazim u Šibenik. Šibenčani su beskompromisni Hrvati koji su još u rujnu 1991. izborili pobjedu nad četnicima i tzv. JNA. Ovdje je izrečen poznati uzvik "Oba dva", a Goran Pauk, šibenski župan koji je sudjelovao u rušenju zrakoplova će biti zadužen da 8. studenog kaže "oba su pala"  – rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

– Kakva je ovo Vlada koja je dovela do toga da 100.000 ljudi napusti zemlju? Kakav je to premijer koji unatoč tome nema kajanja, nego govori o rastu. Niti jedna reforma nije napravljena, niti jedna investicija, a nisu ni sredstva iz EU znali povući. Ova vlast je najteže ratne godine nazivala mračne godine,  pod okriljem mraka su u Vukovaru uvodili ćirilicu, a branitelje su nazivali sramotom. Plan 21 je bio lažni plan i nijednu odluku nisu bili kadri donijeti. Ispod stola su htjeli privatizirati Imunološki zavod. I sada misle da mogu prevesti hrvatski narod žedne preko vode. Nisu bili kadri napisati suvisli program. Kampanju pretvaraju u cirkus, a mi kampanju vodimo razborito, želimo okupljati, miriti, a ne svađati. Jedina snaga koju Hrvatsku može izvući iz blata je HDZ i Domoljubna koalicija. Naša ultimativna obveza je pokrenuti gospodarstvo. Ne želimo Hrvatsku u kojoj bogati imaju sve više, a siromašni sve manje. Stoga ću porezno rasteretiti plaće građana. Imamo kartu 50 najpoželjnijih investicija za cijelu Hrvatske. Moramo pomoći i otocima i Zagori i provodit ćemo politiku posebnih poticaja za te krajeve. Moramo pomoći prosvjeti i znanosti, industriji... Bit će nas 5 milijuna 2050. godine. Za premijera u odlasku je 1000 eura za novorođenčad trošak, a za nas je to investicija. Pa oko 40 milijuna eura ćemo uzeti od raznih parazitskih agencija koje gutaju naš novac  – rekao je Karamarko i naglasio da će pomoći Hrvatima u BiH te naglasio povezanost domovinske i iseljene Hrvatske.

Rekao je i da HDZ neće dopustiti propadanje sporta, a posebno je naglasio – NK Hajduka.

– Hajduk je identitet i emocija kakve nema nigdje u Europi. Naći ću način kao premijer da vratimo Hajduk na mjesto gdje pripada i neće nas nitko zbog nogometnih klubova dijeliti na sjever i jug –rekao je Karamarko. Istakao je da u HDZ-u nema tolerancije prema korupciji i kriminalu. – Ne zaboravimo ishodište, to je politika Franje Tuđmana koja nam je putokaz. Čitav niz godina su dr.Tuđmana pokušavali izjednačavati s nekim drugima koji mu svi zajedno nisu do koljena – rekao je Tomislav Karamarko.

Božidar Kalmeta, koordinator HDZ-ove koalicije za 9. izbornu jedinicu, istaknuo da je aktualna Vlada zaustavila sve projekte u toj izbornoj jedinici.

– Ta Kukuriku koalicija broji zadnje dane. Ništa dobroga nisu posijali i ništa dobrog neće žeti. Zbog njihove nesposobnosti se teško živi. Sada mijenjaju perje i obećavaju sve i svašta, a blagajna je prazna. Oni misle da je hrvatski narod blesav i da lako zaboravlja. Kukuriku koalicija ide u ropotarnicu povijesti kao najnesposobnija Vlada dosad. Da SDP ostane na vlasti, prvo bi ukinuo županije, ali to im nećemo dati. Mi imamo u 9. izbornoj jedinici čast da će prvi na listi biti Tomislav Karamarko – rekao je Kalmeta.

>> SDP-u ključne sve četiri zagrebačke jedinice, HDZ-u Slavonija i Dalmacija

Komentara 204

EL
elenamikic134
18:45 13.10.2015.

Nikad više Milanović i sdp neće biti na vlasti!!

KN
knjizevnik19
18:49 13.10.2015.

HDZ je uvijek uz branitelje, uz nase hrvatske svetinje. Kada je bilo najteze Hrvatskoj tada je HDZ bio prvi, a Sdp je bježao iz Sabora kada se izglasavala nezavisnost Hrvatske.

Avatar juricamesko
juricamesko
18:38 13.10.2015.

kada 08.11.2015 godine gospodnje padne i drugi Hrvatska će napokon moći odahnuti i krenuti dalje u bolje. napose od regiona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije