Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milorad Pupovac

'Rašković će trebati reći tko ga pritišće i s kim se susreo dan prije konzultacija'

milorad pupovac
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.11.2015.
u 20:05

– SDSS je pritiskala stranka s kojom smo godinama bili partner u vlasti, a gospodina Raškovića tko pritišće, to će on trebati kazati svojim stranačkim kolegama – rekao je Pupovac

Milorad Pupovac, potpredsjednik SDSS-a gostovao je u Dnevniku HRT-a u kojem je komentirao izjave izabranog saborskog zastupnika te stranke Mirka Raškovića.

Podsjetimo, Rašković je jučer novinarima na Pantovčaku izjavio da ga više osoba iz njegove stranke politički pritišće radi davanja potpore mandataru vlade, koju on još uvijek nikome nije dao te je zbog tih pritisaka od predsjednice Republike zatražio da ga politički zaštiti. – Pritišće me puno njih da preuzmem odgovornost mimo svoje savjesti, mimo odluke svoje stranke, pa i mimo odluke onih birača koji su me birali za zastupnika – rekao je Rašković. 

– Mi nismo imali potrebe da ga pritišćemo jer on se suglasio na svim našim tijelima i sastancima da kao stranka i kao klub damo podršku koaliciji Hrvatska raste – rekao je Pupovac za Dnevnik HRT-a. 

Pupovac je naglasio da je osnovni princip svih zastupnika nacionalnih manjina da ne dopuštaju pritiske izvana, ali ih i ne provode iznutra.

– SDSS je pritiskala stranka s kojom smo godinama bili partner u vlasti, a gospodina Raškovića tko pritišće, to će on trebati kazati svojim stranačkim kolegama.Trebat će kazati gdje je bio u srijedu kad je trebao biti s nama dan prije konzultacija. S kim se susreo u jednom gradskom hotelu i o čemu su razgovarali – dodao je Pupovac. 

Na pitanje o tome je li Rašković lažni branitelj Pupovac je rekao da on to neće reći, već bi trebale institucije. Upitan hoće li izbaciti Raškovića iz SDSS-a Pupovac je odgovorio da će razgovarati s izvršnim odborom stranke.

– Nadamo se da ćemo razgovarati s njim. Ako mu je potrebna pomoć, mi smo mu pomoć spremni pružiti. Predsjedniku (stranke, op.a.) se ne javlja od srijede. Ako je zatočenik, neka kaže, mi ćemo ga osloboditi. Mi nismo pripadnici ISIL-a da siječemo glave – kazao je Pupovac za Dnevnik HRT-a.

>> Stanimirović: Rašković je kontradiktoran, a nitko iz SDSS-a mu nije prijetio 

>> Mirko Rašković: Poručili su mi da će mi skinuti glavu

Komentara 137

KO
korlat
19:56 27.11.2015.

Gledam HTV i ne vjerujem Milorad Pupovac drži lekciju naciji, zna sve tko se sa ki sastao u kom hotelu sa kim je tko razgovara pitam se tko ga informira BIA ili SOA ili pak obje agencije, iza toga nam serviraju ambasadora Rusije u RH. SVE MI SE ČINI I MISLIM JESAM LI GLEDAO RTS.

Avatar NikadRobom
NikadRobom
20:06 27.11.2015.

Radujem se danu kada cemo ukinuti ove etno politicare.Hitno treba mijenjati i Ustav,da se ovakvi muljatori sprijece.Kako osoba koja dobije 800 glasova postane zastupnik etnicke skupine i k tome kao peto kolonas raditi i blatiti drzavu od koje dobiva pozamasna sredstva?I ako je istina da mu se nudi mjesto podpredsjednika Vlade???Zanzibar je mila majka.

SL
stipe.lasic
20:14 27.11.2015.

Ovaj milojko pupavac se zalijepio za saborsku klupu i ko pijavica za proracun hrvatskih gradjana mars u srbiju kad svak ziv zna da prezires sve zivo hrvatsko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije