Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikola Grmoja:

'Most će predložiti kandidate za MUP, a ja se vraćam u Metković'

11.12.2015., Zagreb - U sjedistu stanke odrzana je jos jedna sjednica Nacionalnog vijeca Mosta nezavisnih lista. Prije pocetka sjednice Nikola Grmoja dao je izjavu za medije.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.01.2016.
u 09:00

Nikola Grmoja kaže kako neće sudjelovati u izvršnoj vlasti već da se vraća u Metković gdje će obnašati funkciju zamjenika gradonačelnika

– Most je otpočetka tražio šest ministarstava vezana uz najveće probleme u Hrvatskoj – javna uprava, pravosuđe, zaštita okoliša, poljoprivreda, gospodarstvo i unutarnji poslovi – rekao je sinoć glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja gostujući u emisiji Otvoreno na HRT-u

Dodao je kako je Most mandataru Tihomiru Oreškoviću predložio 2+1 kandidata za svako ministarstvo, ali nije želio spominjati imena koja su predložena. 

U emisiji je gostovao i predstavnik nacionalnih manjina Šandor Juhas koji je rekao kako će podići ruku za Oreškovića ako se za to steknu uvjeti. 

Grmoja je rekao da će Most vidjeti zahtjeve nacionalnih manjina i pokušati uspostaviti suradnju, a manjinci će sami odlučiti hoće li doći.

Što se tiče nadzora nad Hrvatskom narodnom bankom, glasnogovornik Mosta je objasnio da se zalažu za njenu aktivniju ulogu, ali bez ugrožavanja njene neovisnosti. Za Lovrinovićevu ideju o ukidanju drugog mirovinskog stupa Grmoja je rekao da ona nije bila ispregovarana.

Na pitanje čeka li Grmoju mjesto u izvršnoj vlasti, odgovorio je da se vraća u Metković gdje će obnašati funkciju zamjenika gradonačelnika.

– Ja od samog početka nisam imao nikakvih ambicija da sudjelujem u izvršnoj vlasti – poručio je. 

Na pitanje hoće li Most kontrolirati MUP, Grmoja je to indirektno potvrdio. Kazao je da će Most predložiti kandidate za ministra unutarnjih poslova.

>> Ćorušić ipak neće ući u Vladu, Zdravko Marić ministar financija?

Komentara 8

DO
dobarsavjet
09:33 20.01.2016.

Ajde ti Jambu pomozi orezati mandarine.

DU
Deleted user
09:51 20.01.2016.

O neee, ne napuštaj nas. Ostani bar glasnogovornik Mosta. Predlažem da HTV otvori studio u Metkoviću, samo da ne propustimo koji novi biser ovog wannabie spin-doctora

KO
kodamesepita
11:33 20.01.2016.

a po čemu točno sada pljujete ? on je bio jasan i precizan, bez ogovaranja i gluposti bez uvreda ... to je sigurno vas problem, to vama smeta ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije