Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirela Holy:

'ORaH ne želi u vladu, već bi iz parlamenta kontrolirali poštuje li se program'

Mirela Holy
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
12.10.2015.
u 21:24

Radnici in, neradnici out - najavila je Holy reformu javne uprave

ORaH ne želi u vladu, već bi iz parlamenta kontrolirali poštuje li se program, rekla je šefica te stranke Mirela Holy.

- Mi smo spremni u slučaju da će samo o nama ovisiti da idemo na nove izbore sjesti za stol s lijevom opcijom i inzistirati na provedbi programa i politika bez kojih nije moguća promjena - rekla je Holy večeras na Dnevniku Nove TV.

Mirela Holy također je rekla kako nema "apsolutno nikakve mogućnosti za poboljšanja stanja u Hrvatskoj" ako se ne provedu neke ključne reforme, uključujući i reformu javne uprave i teritorijalnog ustroja. 

- Mi se zalažemo za ukidanje županija, formiranje regija i drastično smanjenje broja jedinica lokalne samouprave - rekla je Holy, pojašnjavajući kako se zalažu za pet regija, 50 gradova i stotinjak općina. Založila se i za uvođenje točno mjerljivih kriterija valorizacije rada službenika i namještenika.

- Radnici in, neradnici out, drugim riječima - rekla je Holy. Također je rekla da se mora provoditi reizbor sudaca.

>> Čačić i Mirela Holy: U programu HDZ-a ima i dobrih ideja, a kako će ih ostvariti?

>> Mirela Holy: Skup SDP-a me više podsjetio na skup HDZ-a

Komentara 18

DU
Deleted user
21:35 12.10.2015.

Kada političar kaže da ne želi vlast (uči u vladu) to je isto kao da vas medo uvjerava da ne želi med. Još jedna više u kolekciji lažljivaca nije ni čudo iz koje stranke vuče korijene.

AA
Aartur
22:18 12.10.2015.

Normalno da ne želi u Vladu, tamo se ipak mora nešto raditi, ako ništa drugo ustati rano ujutro (poznato je da je to veliki problem nekim našim istaknutim političarima). S druge strane, u parlamentu se uopće ne moraš pojavljivati, a plaća i beneficije su tek nešto manje.

DE
demokršćanin
22:32 12.10.2015.

Orah je plod koji visi na drvetu dok ne sazrije.Kada sazrije padne na zemlju i ako ima sreće netko ga uzme i iskoristi ga.Isto tako ako uđeš u Sabor iskoristiš mogućnosti koje ti pruža takav položaj.Tvrdnja da je jedini prosperitet Hrvatske u reformi javne uprave zaista je smiješna.Zapošljavanje i samo otvaranje novih radnih mjesta je ono pravo,ali to za Orah nije važno.Od reforme javne uprave nema nikakve koristi dok nema prave proizvodnje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije