Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'drugovi i drugarice'

Milanović: Bivši udbaši nam priječe hrvatsku riječ i pozdrav. E, nećeš, majke ti'

sdp, milanović
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/12
10.10.2015.
u 15:15

Predsjednica si također mora nekako popuniti raspored. Moj raspored je popunjen brigom o tome da se izgradi prihvatni centar i da se ukine sramotni model kredita u švicarcima, kaže Milanović

Mađarska sama od sebe radi slijepo crijevo time što se ograđuje. I to nije ništa ružno rečeno – rekao je premijer Zoran Milanović upitan da prokomentira oštre mađarske reakcije i prosvjednu notu zbog njegove izjave da je Mađarska "slijepo crijevo Europe". Milanović je rekao da odnosi s Mađarima jesu zatrovani, ali ne krivnjom njega i njegove Vlade, nego kriminalom koji se događa oko Ine, korupcijom i odbijanjem vlasti u Budimpešti da surađuju s hrvatskim pravosuđem. Dodao je kako je Hrvatska uređenija pravna država od Mađarske, jer u njoj izvršna vlast nema utjecaja na sudstvo.

– Službena Budimpešta skriva i štiti predsjednika uprave MOL-a, koji je u Hrvatskoj od članice Europske unije optužen za najteži kriminal. Tu optužnicu nisam pisao ja, nego hrvatska država. U Mađarskoj je očito na djelu sprega politike i pravosuđa. Zbog toga su odnosi pokvareni, a odgovornost za to snose HDZ, Sanader, ljudi iz MOL-a i Viktor Orban. Hoće li sada i radi ovoga netko poslati prosvjednu notu? – zapitao se Milanović u Slavonskom Brodu. Premijer ističe kako Hrvatska nije prosvjedovala na mađarske uvrede i laži o tome kako je nama za jedan dan kolabirao sustav, jer "mi mamo pametnijeg posla nego da maltretiramo njihovog veleposlanika".

Milanović je stranački skup u Slavonskom brodu inače otvorio pozdravom "drugovi i drugarice" pojasnivši da je prvo dugo izbjegavao taj pozdrav.

- U mladosti sam izbjegavao ovaj pozdrav, mama me je učila da koristim gospodo i gospođe, ali danas, kada nam upotrebu ove hrvatske riječi priječe bivši udbaši... E, nećeš majke ti ga! - rekao je Milanović s govornice.

Upitan o sudjelovanju predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na skupu zemalja V4, premijer je odgovorio kako je to njezina privatna stvar te kako njezin nastup nije u skladu s Vladinom politikom. Dodao je kako je Vlada ta koji vodu vanjsku, unutarnju i ekonomsku politiku, dok predsjednica može doprinijeti reputaciji svoje zemlje, a može je i rušiti. Prema njegovim riječima, zaključci tog skupa u suprotnosti su ne samo s hrvatskom politikom, već i s duhom, praksom i politikom najjačih i najvažnijih država u Europi i zasnivaju se na filozofiji žice.

– Predsjednica si također mora nekako popuniti raspored. Moj raspored je popunjen brigom o tome da se izgradi prihvatni centar i da se ukine sramotni model kredita u švicarcima. Svatko bira svoje društvo, a moje društvo u ovom su trenutku Merkel, Faymann, Cerar  i Junker. Mi pričamo i radimo isto. Mislim da je to bolje društvo u Europi – istaknuo je Milanović.

>> Milanović: U HDZ-u nisu glupi i nepismeni ljudi, samo im se fućka za Hrvatsku

Komentara 298

CT
cto1965
14:31 10.10.2015.

Prestani više sa vrijeđanjem svih oko nas. Poljaci, česi, slovaci i mađari su bezveznjaci? Koje si ti smeće neodgojeno uličarsko. Sramotiš sve nas u nanosiš nam štetu. Stidimo te se. Ja radim sa tim državama...nemaš pojma kako si ih uvrijedio.. Tvoje nobl društvo na koje se pozivaš,magare neotesano, smiju ti se i smiju se svima nama. Di god dođem pitaju: inaj vas je puko. Lud čovjek...

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
14:29 10.10.2015.

Ponašanje i govor Zorana Milanovića su uznemiravajući. Milanovićeva politika sijanja razdora, straha i nemira opterećuje i iscrpljuje društvo. Vodeći čovjek države treba biti staložena osoba koja se izražava biranim riječima, koja djeluje smireno, civilizirano i odmjereno. Pitanje je hoće li Milanović mirno predati vlast.

77
777CRO
14:31 10.10.2015.

Ovaj Jovanovića Pupovca pionir ... Kako ga samo podvalise Hrvatskoj , koja bruka hrvatske drzave ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije