Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milanović u Istri

Prije osam mjeseci nisu nas shvaćali ozbiljno, sada vide da smo golema snaga

milanović
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/6
23.10.2015.
u 13:44

Govoreći o mogućnosti postizborne koalicije s IDS-om, Milanović je rekao da IDS-a i njegova koalicija imaju iste prioritete, s tim da se prioriteti koalicije ''Hrvatska raste'' protežu na cijelu Hrvatsku

Nakon Rijeke, odakle je  u četvrtak navečer krenuo u izbornu kampanju, predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas se u Istri, prije predizbornog skupa u Puli, cijeli dan susretao i družio s građanima u Labinu, Buzetu, Umagu i Rovinju. U 8. izbornoj jedinici, rekao je, očekuje veliku potporu birača, što je bio razlog da koalicija ''Hrvatska raste'' u kampanju krene iz tog dijela Hrvatske.

– Koalicija ''Hrvatska raste'' okupljena oko SDP-a te IDS sa svojom koalicijom u ovoj izbornoj jedinici s pravom očekuju najveću potporu .To je realno, mi i IDS, jedna lijeva opcija i lijevi centar, činimo sveeuropsku opciju za domoljubnu Hrvatsku. Nitko nam neće oduzeti i ukrasti tu frazetinu lažne domoljubne koalicije – kazao je Milanović u Labinu .

Govoreći o mogućnosti postizborne koalicije s IDS-om, Milanović je rekao da  IDS i njegova koalicija imaju iste prioritete, s tim da se prioriteti koalicije ''Hrvatska raste'' protežu na cijelu Hrvatsku.

Najavio je pritom više novca za lokalnu samoupravu, ali po zdravom modelu koji će donijeti bolji razvoj Hrvatske što se, rekao je, u ovom mandatu Vlade nije moglo zbog naslijeđenog kaosa i nereda u državi. Dodajući kako postoji suglasje dviju koalicija, Milanović je rekao da im samo treba povjerenje građana za još četiri godine.

Ne tražimo ništa više da izađemo iz ovog košmara u koji nas je uveo HDZ. Mislim da je baš košmar prava riječ, nismo mogli vjerovati prije pet godina što nam se događa – kazao je .  

Komentirajući istraživanje agencije Promocija plus, prema kojima će izborni rezultati biti neizvjesni do samoga kraja, Milanović je kazao da će rezultati za koaliciju koju predvodi SDP biti još bolji.

Kako vrijeme ide, trend je jasan. Prije osam mjeseci nisu nas shvaćali ozbiljno, sada vide da smo golema snaga. Nakon ovih izbora treba okupiti srodne istomišljenike i tu vidim našu prednost. Tri su pitanja, odnosno tri dileme pred građanima – žele li povratak na staro i bolne rezove poput priče o smanjenju PDV-a za pet posto, dok mi kažemo smanjenje poreza na plaću prije svega mlađih ljudi, te pitanje tko će biti novi premijer. Ja sam tu, kandidirao sam se, želim služiti svojoj zemlji još četiri godine, dok je s druge strane čovjek koji bježi i skriva se u mišju rupu, prijeti i širi mržnju po gradovima, naročito u Istri koji bi mijenjao, kadrovirao, tjerao i lustrirao – poručio je Milanović.

>> Milanović: Želimo drugi mandat – ne iz inata, nego da služimo svojoj domovini

Komentara 75

KR
kresotomico
14:20 23.10.2015.

Milanović je gubitnik, jučer u Rijeci skup sdp-a je doživio debakl, okupilo se samo 300 umirovljenika, nitko normalan u Rijeci i Istri neće dati glas Željku Jovanoviću.

GU
General_U
14:11 23.10.2015.

sjećam se dvije tisuće i sedme sdepeovci izišli s ljubom jurčićem kao glavnim kandidatom za premijera čovjek stekao simpatije u narodu podigao rejting komunjarama, s obzirom da je predsjednik bio mesić vodila se igra da komunjare sastave vladu ljubu šutnuli u kut, a zoki se nametnuo kao kandidat ali nije im uspjelo sanader ih rasturio iako su na sve načine pokušavali uzeti vlast. iako objektivno to nisu zaslužili samo mogu reći da mi je drago što odlaziš puno si loših odluka donio za ovu zemlju.

ZL
Zlatko1947
14:22 23.10.2015.

O moj Bože! Ako pobjedite valja u migrante

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije