Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ u Orašju

Karamarko: Krnja Kukuriku koalicija ili podcjenjuje Hrvate u BiH ili nema što ponuditi

Tomislav Karamarko
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
08.10.2015.
u 23:32

Razvoj odnosa s BiH i jačanje veza s Hrvatima u BiH bit će prioritet buduće Vlade Domoljubne koalicije

HDZ je u Orašju održao programski skup Domoljubne koalicije za XI. izbornu jedinicu - na kojem je predstavljen Izborni program „Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+Hrvatska“. Ponos. Domoljublje i - zajedništvo.

 - Posebno sam zadovoljan što sam danas ovdje među vama. Ova je zemlja od starine postojbina hrvatskog naroda - kao i cijela Bosna i Hercegovina. A ona nam je jednako draga kao i Hrvatska. Jer, hrvatski narod živi u dvije države i ima dvije domovine. Ovo je zemlja ponosnih ljudi odanih svome domu, zavičaju i narodu. Svaki Hrvat je ovdje - odakle god došao - na svojoj grudi. Volimo ovu zemlju i svim njezinim stanovnicima želimo napredak. Stoga će razvoj odnosa s BiH i jačanje veza s Hrvatima u BiH biti prioritet buduće Vlade Domoljubne koalicije. Naša stranka u svom imenu nosi nacionalno zajedništvo. Iako je ustrojena kao stranka - zajednica smo svih društvenih slojeva. Ima uporište u svakom kutku svijeta gdje Hrvati žive. A posebno ovdje, u našoj drugoj domovini, kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Osvrnuo se i na najavu kako SDP i lijeva koalicija neće ponuditi listu u XI. izbornoj jedinici.

 - Krnja Kukuriku koalicija je najavila da na izborima neće ponuditi listu u XI. izbornoj jedinici. Što to govori? Može značiti samo dvoje: ili podcjenjuju Hrvate u BiH ili nemaju što ponuditi. Mislim da to znači i jedno i drugo. Došli smo ovdje među vas znajući da ćemo biti primljeni otvorena srca - došli smo da kažemo: Hvala za vjernost, povjerenje i potporu koju ste nam iskazivali na svim izborima! Tu ćemo potporu imati 8. studenog kada ćemo smijeniti ovu nesposobnu vlast. Koja je Hrvatsku ekonomski i demografski dovela na rub opstanka. A hrvatski narod, prema riječima premijera na odlasku, podijelila na „mi ili oni“! To slušamo četiri godine. Te su riječi uistinu strašne. Mi gradimo jedinstvo hrvatskog naroda - ne želimo ga dijeliti ni po kojoj osnovi. Hrvatsku moramo usmjeriti k napretku - boljem životu za svakog čovjeka, kazao je Karamarko.

>> Idealni izborni program: 'Dat će Bog', tj. europski fondovi + 'Moje poštenje'

Komentara 104

Avatar Bruno
Bruno
00:13 09.10.2015.

Krnja kukulele koalicija je prvih dana mandata htjela praviti prometnicu Knin- Banja Luka - Trebinje , vjerovatno direktiva iz BG. O Hrvatima govore jedino pred izbore

Avatar Bruno
Bruno
00:45 09.10.2015.

Karamarko pogledaj tko su mu 15 minstara i bit ce ti jasno zasto ga ne zanimaju Hrvati iz BiH, reci mu to konacno , jasno i glasno

Avatar guza guzic
guza guzic
00:06 09.10.2015.

Oni znaju da Hrvatski narod u diaspori njima nikad glas dati nece,to se vidilo u predsjednickoj kampanji...Tomislave buduci premijeru samo ti okupljaj nas narod,jos 29 dana i imamo novu narodnu hrvatsku vladu i naseg premijera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije