Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o izborima

Jadranka Kosor: Na sučeljavanjima je trebalo javnosti dati odgovore o najvažnijim pitanjima

Kosor
Foto: Branimir Bradarić
1/6
13.10.2015.
u 15:57

Govoreći o dosadašnjem tijeku izborne kampanje, s posebnim osvrtom na kampanje koalicije stranaka okupljenih oko HDZ-a i SDP-a, Kosor kaže kako je sve to uobičajeno te da se radi o jalovim međusobnim optužbama koje dodatno destimuliraju ljude da vjeruju politici i političarima

– Hrvatskoj trebaju hrabri političari koji će hrabro reći što treba rezati i smanjiti kako bi se za četiri godine mogle povećati određene stvari. Nama treba Vlada koja bi radi provedenih reformi i rezova bila spremna izgubiti izbore za četiri godine – rekla je bivša premijerka Vlade RH Jadranka Kosor koja će na predstojećim parlamentarnim izborima biti na listi za Sabor u 5. Izbornoj jedinici. Kaže kako je to i prirodno s obzirom na to da je rođena na području Požeško-slavonske županije, ali i gdje se u dva izborna ciklusa i natjecala.

Govoreći o dosadašnjem tijeku izborne kampanje, s posebnim osvrtom na kampanje koalicije stranaka okupljenih oko HDZ-a i SDP-a,  Kosor kaže kako je sve to uobičajeno te da se radi o jalovim međusobnim optužbama koje dodatno destimuliraju ljude da vjeruju politici i političarima.

– Očekivala sam da će doći do sučeljavanja programa u smislu predlaganja nekoliko točaka rješavanja nagomilanih problema u Hrvatskoj. Nažalost, neće se dogoditi da se pred javnosti sučele i odgovore kako bi riješili pitanje javnoga duga, deficita, mirovinskog sustava, hoće li smanjiti broj općina ili županija – rekla je Kosor, dodajući kako obećavanje smanjivanja poreza i PDV-a, a u isto vrijeme davanja većih socijalnih prava nije realno održivo. Zbog svega toga smatra kako će i predstojeće izbore dobiti ona opcija koja govori ono što narod želi čuti, a ne one koji govore o reformama i rezovima.

– Govoriti o izjednačavanju prava hrvatskih branitelja sa svim pripadnicima HVO-a znači i velika davanja. Ne treba se to bojati reći, a i ako bi to netko rekao ne znači da je ta osoba manji Hrvat ili da manje voli Hrvatsku – rekla je Kosor. 

Bivša premijerka Vlade RH, ministrica i saborska zastupnica govorila je danas i u Vukovaru u „Školi mira“ osmašima koji u dolaze u Vukovar u dvodnevni posjet kako bi učili o Domovinskom ratu i bitci za Vukovar.

Kosor je podsjetila osmaše da su ona i Juraj Njavro izabrali idejno rješenje spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata kao i da je kao ministrica branitelja osmislila cijeli projekt skrbi o memorijalnom groblju. Kazala je i kako je prvi put poslije Domovinskoga rata Vukovar posjetila zajedno s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom helikopterom i to dok je Vukovar još bio okupiran. Uputila je učenike da obvezno pročitaju govor Franje Tuđmana prilikom posjeta Vukovaru u vlaku mira kada je rekao da Hrvatska pobijedila u ratu ali i kada je rekao da pobjednik koji ne zna praštati sije klicu novoga zla.

– Ovo je jedan izvrstan projekt. Ovdje se vodila bitka za Hrvatsku i ovo je pravo mjesto, ali i način da nauče nešto o tome. Nažalost, danas mnogi, a ne samo djeca, ne znaju neke bitne stvari o Domovinskom ratu. Mnogi ne znaju da je u najvećoj masovnoj grobnici pronađeno 938 tijela kao niti da je na Ovčari ubijeno 200 civila, ranjenika i branitelja. Te stvari, kao i još mnoge, moraju se znati –  rekla je Kosor. 

>> Jadranka Kosor: Nikada nisam rekla 'Kud Ivo, tud i ja'

Komentara 20

DU
Deleted user
16:14 13.10.2015.

O čemu se tu ima pričati? SDP je pokazao što može i što zna,dali su nam plan 21 i nakon pobjede su ga proglasili fiktivnim.Sad bi im trebali vjerovati da će odražati svoja obećanja ako im damo još jedan mandat? Kako da ne!

ŽU
žuti
16:34 13.10.2015.

Eto nama Jace svaki dan redovno u Bezgrešnjaku, kud, ona okom, oni za njom skokom!

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
16:13 13.10.2015.

Tko ovu jos stavlja u novine?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije