Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branko Hrg:

HSS će imati svoj klub u Saboru, a ja sigurno neću biti ministar u Vladi

Branko Hrg
Željko Lukunić/PIXSELL
17.01.2016.
u 21:27

Na pitanje je li siguran da će dobiti još dva zastupnika Hrg je jasno kazao: Apsolutno da.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg govoreći u Dnevniku Nove TV kazao je da će njegova stranka u Saboru imati svoj klub, iako su na izborima dobili samo jednog zastupnika, a za klub ih je potrebno troje. 

- HSS ima jedan vrlo korektan i pošten sporazum sa HDZ-om. Mi ćemo imati svoj klub zastupnika u Hrvatskom saboru i participirat ćemo u političkoj podjeli vlasti sa 6,6 posto unutar Domoljubne koalicije - kazao je Hrg te dodao kako njima HDZ neće pokloniti dva zastupnika, nego su oni to zaradili.  Na konstataciju da po sadašnjem zakonu zastupnika HDZ-a može mijenjati samo zastupnik HDZ-a sa iste liste, a HSS samo zastupnik HSS-a, Hrg je odgovorio protupitanjem: Što se dogodi kada na listi nema više nijednog HDZ-ovca ili kada nema više nijednog HSS-ovca, tko onda ulazi u Sabor?

"Ne znam što je u ovom trenutku izgledno"

Na pitanje je li siguran da će dobiti još dva zastupnika Hrg je jasno kazao: Apsolutno da. Upitao je zašto HSS-u ne bi pripalo i mjesto u Vladi, ali i kazao da nisu još definirali koje bi to bilo.  - Očito da su se kolege iz Mosta odredile da je to jedno od strateških ministarstava gdje oni žele imati svog čelnog čovjeka i ne treba sada posebno na tome inzistirati - kazao je Hrg o tome tko bi mogao dobiti Ministarstvo poljoprivrede i dodao kako njih zanimaju resori sela i poljoprivrede, obrazovanje, obrtništvo i poduzetništvo, ali da to ne moraju biti ministarska mjesta za HSS. 

Rekao je da su za ministricu predložili samo potpredsjednicu stranke Marinu Kolaković te dodao on sigurno neće biti ministar. Na pitanje hoće li biti potpredsjednik Vlade Hrg je kazao da treba pričekati još nekoliko dana "kada ćemo biti pametniji".  - Ne znam što je u ovom trenutku izgledno i nismo time opterećeni. Cilj nam je da Hrvatska ima dobru i kvalitetnu Vladu i da se počnu događati neke dobre stvari - rekao je Hrg i dodao da će se u petak vidjeti hoće li biti u Vladi.

>>'Mandatar ne samo da neće odlučivati nego postoji opasnost da ga se neće ni pitati'

>>HSS predlaže 50-ak stranačkih stručnjaka za novu Vladu

Komentara 12

Avatar saaarac
saaarac
21:42 17.01.2016.

E da je nama danas Radićev HSS !

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
22:59 17.01.2016.

a tko je uopče i mislio da bi ti bio ministar

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
21:50 17.01.2016.

A čega bi ti jadan i mogao biti ministar?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije